Ostry sos śmietanowy

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 pęczki

100 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

300 mililitrów

300 mililitrów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulkę posiekaj, chleb pokrój w kawałki i podsmaż na roztopionym maśle, dodaj bulion Knorra, posiekaną pietruszkę i śmietanę.

Krok 2

Zmiksuj całość na gładką masę.

Krok 3

Dopraw do smaku chrzanem i dodaj odrobinę masła.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostry sos śmietanowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostry sos śmietanowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostry sos śmietanowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostry sos śmietanowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostry sos śmietanowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostry sos śmietanowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostry sos śmietanowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej