Ostry sos śmietanowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostry sos śmietanowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

300 mililitrów

1 łyżeczka

2 łyżki

3 pęczki

300 mililitrów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulkę posiekaj, chleb pokrój w kawałki i podsmaż na roztopionym maśle, dodaj bulion Knorra, posiekaną pietruszkę i śmietanę.

Krok 2

Zmiksuj całość na gładką masę.

Krok 3

Dopraw do smaku chrzanem i dodaj odrobinę masła.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostry sos śmietanowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostry sos śmietanowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostry sos śmietanowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostry sos śmietanowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostry sos śmietanowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostry sos śmietanowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostry sos śmietanowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostry sos śmietanowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej