Składniki
3 pęczki
100 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
300 mililitrów
300 mililitrów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulkę posiekaj, chleb pokrój w kawałki i podsmaż na roztopionym maśle, dodaj bulion Knorra, posiekaną pietruszkę i śmietanę.
Krok 2
Zmiksuj całość na gładką masę.
Krok 3
Dopraw do smaku chrzanem i dodaj odrobinę masła.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej