Ostry sos śmietanowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostry sos śmietanowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 pęczki

100 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

300 mililitrów

300 mililitrów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulkę posiekaj, chleb pokrój w kawałki i podsmaż na roztopionym maśle, dodaj bulion Knorra, posiekaną pietruszkę i śmietanę.

Krok 2

Zmiksuj całość na gładką masę.

Krok 3

Dopraw do smaku chrzanem i dodaj odrobinę masła.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostry sos śmietanowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostry sos śmietanowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostry sos śmietanowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostry sos śmietanowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostry sos śmietanowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostry sos śmietanowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostry sos śmietanowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostry sos śmietanowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej