Śmietanowy sos grzybowy z zasmażką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śmietanowy sos grzybowy z zasmażką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

40 gramów

0.3 litra

0.5 szklanki

40 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby umyj i namocz przez kilka godzin. W tej samej wodzie, w której były namaczane, trzeba je zagotować.

Krok 2

Posiekaj cebulę i podsmaż na maśle i rozprowadź mąką.

Krok 3

Zalej wywarem i dokładnie wymieszaj, by powstała ciemna zasmażka. Dopraw solą i pieprzem i dodaj grzyby i rozprowadź śmietanę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śmietanowy sos grzybowy z zasmażką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śmietanowy sos grzybowy z zasmażką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śmietanowy sos grzybowy z zasmażką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śmietanowy sos grzybowy z zasmażką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śmietanowy sos grzybowy z zasmażką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śmietanowy sos grzybowy z zasmażką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śmietanowy sos grzybowy z zasmażką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śmietanowy sos grzybowy z zasmażką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Miękkie pierniczki
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej