
Składniki
50 gramów
40 gramów
0.3 litra
0.5 szklanki
40 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby umyj i namocz przez kilka godzin. W tej samej wodzie, w której były namaczane, trzeba je zagotować.
Krok 2
Posiekaj cebulę i podsmaż na maśle i rozprowadź mąką.
Krok 3
Zalej wywarem i dokładnie wymieszaj, by powstała ciemna zasmażka. Dopraw solą i pieprzem i dodaj grzyby i rozprowadź śmietanę.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej