
Składniki
50 gramów
40 gramów
0.3 litra
0.5 szklanki
40 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby umyj i namocz przez kilka godzin. W tej samej wodzie, w której były namaczane, trzeba je zagotować.
Krok 2
Posiekaj cebulę i podsmaż na maśle i rozprowadź mąką.
Krok 3
Zalej wywarem i dokładnie wymieszaj, by powstała ciemna zasmażka. Dopraw solą i pieprzem i dodaj grzyby i rozprowadź śmietanę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej