Śmietanowy sos grzybowy z zasmażką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śmietanowy sos grzybowy z zasmażką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

40 gramów

0.3 litra

0.5 szklanki

40 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby umyj i namocz przez kilka godzin. W tej samej wodzie, w której były namaczane, trzeba je zagotować.

Krok 2

Posiekaj cebulę i podsmaż na maśle i rozprowadź mąką.

Krok 3

Zalej wywarem i dokładnie wymieszaj, by powstała ciemna zasmażka. Dopraw solą i pieprzem i dodaj grzyby i rozprowadź śmietanę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śmietanowy sos grzybowy z zasmażką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śmietanowy sos grzybowy z zasmażką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śmietanowy sos grzybowy z zasmażką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śmietanowy sos grzybowy z zasmażką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śmietanowy sos grzybowy z zasmażką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śmietanowy sos grzybowy z zasmażką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śmietanowy sos grzybowy z zasmażką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śmietanowy sos grzybowy z zasmażką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej