
Składniki
50 gramów
40 gramów
0.3 litra
0.5 szklanki
40 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby umyj i namocz przez kilka godzin. W tej samej wodzie, w której były namaczane, trzeba je zagotować.
Krok 2
Posiekaj cebulę i podsmaż na maśle i rozprowadź mąką.
Krok 3
Zalej wywarem i dokładnie wymieszaj, by powstała ciemna zasmażka. Dopraw solą i pieprzem i dodaj grzyby i rozprowadź śmietanę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



























