
Składniki
50 gramów
40 gramów
0.3 litra
0.5 szklanki
40 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby umyj i namocz przez kilka godzin. W tej samej wodzie, w której były namaczane, trzeba je zagotować.
Krok 2
Posiekaj cebulę i podsmaż na maśle i rozprowadź mąką.
Krok 3
Zalej wywarem i dokładnie wymieszaj, by powstała ciemna zasmażka. Dopraw solą i pieprzem i dodaj grzyby i rozprowadź śmietanę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej