Śmietanowy sos grzybowy z zasmażką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śmietanowy sos grzybowy z zasmażką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

40 gramów

0.3 litra

0.5 szklanki

40 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby umyj i namocz przez kilka godzin. W tej samej wodzie, w której były namaczane, trzeba je zagotować.

Krok 2

Posiekaj cebulę i podsmaż na maśle i rozprowadź mąką.

Krok 3

Zalej wywarem i dokładnie wymieszaj, by powstała ciemna zasmażka. Dopraw solą i pieprzem i dodaj grzyby i rozprowadź śmietanę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śmietanowy sos grzybowy z zasmażką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śmietanowy sos grzybowy z zasmażką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śmietanowy sos grzybowy z zasmażką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śmietanowy sos grzybowy z zasmażką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śmietanowy sos grzybowy z zasmażką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śmietanowy sos grzybowy z zasmażką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śmietanowy sos grzybowy z zasmażką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śmietanowy sos grzybowy z zasmażką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej