Sos bearneński przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos bearneński

ratingratingratingratingrating

5

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka (najlepiej o temperaturze pokojowej) ubijamy z sokiem z cytryny w kąpieli wodnej - trzeba uważać na intensywność parowania, żeby zbytnio nie podgrzać sosu i nie zrobić z niego jajecznicy :P

Krok 2

Stopniowo dolewamy ciepłe masło cały czas ubjając.

Krok 3

Na koniec dodajemy świeży estragon oraz przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Krok 4

Sos powinien być aksamitny i gęsty.

Krok 5

Smacznego :) ! Bon Appetit :) !

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos bearneński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos bearneński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos bearneński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos bearneński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos bearneński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos bearneński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos bearneński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos bearneński - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej