Sos „Pollocka” przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos „Pollocka”

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

3 łyżki

null

1 pęczek

50 gramów

1 szklanka

2 sztuki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rzodkiewkę oczyść, opłucz i zetrzyj na tarce wraz z ogórkami.

Krok 2

Filety śledziowe pokrój w kostkę.

Krok 3

Natkę pietruszki drobno posiekaj,

Krok 4

Rzodkiewkę połącz z pokrojonymi w kostkę filetami śledziowymi i posiekaną natką pietruszki, majonezem i śmietaną. Dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos „Pollocka” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos „Pollocka” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos „Pollocka” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos „Pollocka” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos „Pollocka” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos „Pollocka” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos „Pollocka” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos „Pollocka” - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej