Sos „Pollocka” przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos „Pollocka”

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

3 łyżki

null

1 pęczek

50 gramów

1 szklanka

2 sztuki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rzodkiewkę oczyść, opłucz i zetrzyj na tarce wraz z ogórkami.

Krok 2

Filety śledziowe pokrój w kostkę.

Krok 3

Natkę pietruszki drobno posiekaj,

Krok 4

Rzodkiewkę połącz z pokrojonymi w kostkę filetami śledziowymi i posiekaną natką pietruszki, majonezem i śmietaną. Dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos „Pollocka” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos „Pollocka” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos „Pollocka” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos „Pollocka” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos „Pollocka” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos „Pollocka” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos „Pollocka” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos „Pollocka” - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej