Sos porzeczkowy

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 szklanka

1 szklanka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj porzeczki i obierz z szypułek. Wlej wodę i gotuj porzeczki. Następnie zmiksuj je blenderem lub przetrzyj na sicie.

Krok 2

W międzyczasie wymieszaj łyżkę mąki z częścią mleka, a resztę zagotuj. Gdy mleko zwiększy swoją temperaturę do około 90 stopni, dodaj mąkę i wymieszaj.

Krok 3

Dodaj również przetarte porzeczki i zagotuj. Jeśli chcesz, aby sos był słodki, możesz dodać cukier do gotujących się porzeczek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kociołek węgierski
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej