Sos porzeczkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sos porzeczkowy

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 szklanka

1 szklanka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj porzeczki i obierz z szypułek. Wlej wodę i gotuj porzeczki. Następnie zmiksuj je blenderem lub przetrzyj na sicie.

Krok 2

W międzyczasie wymieszaj łyżkę mąki z częścią mleka, a resztę zagotuj. Gdy mleko zwiększy swoją temperaturę do około 90 stopni, dodaj mąkę i wymieszaj.

Krok 3

Dodaj również przetarte porzeczki i zagotuj. Jeśli chcesz, aby sos był słodki, możesz dodać cukier do gotujących się porzeczek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej