Sos porzeczkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos porzeczkowy

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 szklanka

1 szklanka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj porzeczki i obierz z szypułek. Wlej wodę i gotuj porzeczki. Następnie zmiksuj je blenderem lub przetrzyj na sicie.

Krok 2

W międzyczasie wymieszaj łyżkę mąki z częścią mleka, a resztę zagotuj. Gdy mleko zwiększy swoją temperaturę do około 90 stopni, dodaj mąkę i wymieszaj.

Krok 3

Dodaj również przetarte porzeczki i zagotuj. Jeśli chcesz, aby sos był słodki, możesz dodać cukier do gotujących się porzeczek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej