Sos „Tawerna” przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos „Tawerna”

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

3 łyżki

2 sztuki

null

1 pęczek

null

1 szklanka

3 łyżki

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory umyj, sparz, bierz ze skórki i pokrój w cząstki.

Krok 2

Następnie połącz z majonezem, groszkiem konserwowym i śmietaną.

Krok 3

Natkę posiekaj, a sardynki rozdrobnij.

Krok 4

Dodaj do sosu i dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos „Tawerna” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos „Tawerna” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos „Tawerna” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos „Tawerna” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos „Tawerna” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos „Tawerna” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos „Tawerna” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos „Tawerna” - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej