Sos „Tawerna” przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos „Tawerna”

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

3 łyżki

2 sztuki

null

1 pęczek

null

1 szklanka

3 łyżki

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory umyj, sparz, bierz ze skórki i pokrój w cząstki.

Krok 2

Następnie połącz z majonezem, groszkiem konserwowym i śmietaną.

Krok 3

Natkę posiekaj, a sardynki rozdrobnij.

Krok 4

Dodaj do sosu i dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos „Tawerna” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos „Tawerna” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos „Tawerna” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos „Tawerna” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos „Tawerna” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos „Tawerna” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos „Tawerna” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej