Sos „Tawerna” przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos „Tawerna”

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

3 łyżki

2 sztuki

null

1 pęczek

null

1 szklanka

3 łyżki

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory umyj, sparz, bierz ze skórki i pokrój w cząstki.

Krok 2

Następnie połącz z majonezem, groszkiem konserwowym i śmietaną.

Krok 3

Natkę posiekaj, a sardynki rozdrobnij.

Krok 4

Dodaj do sosu i dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos „Tawerna” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos „Tawerna” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos „Tawerna” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos „Tawerna” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos „Tawerna” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos „Tawerna” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos „Tawerna” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos „Tawerna” - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
20 osób ogląda przepis:
Zrazy kasztelańskie
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej