Tuńczyk z pieczoną papryką i pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tuńczyk z pieczoną papryką i pomidorami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
156 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

69 osób wydrukowało

Pobierz pdf

202 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 opakowanie

3 sztuki

4 sztuki

3 sztuki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść papryki i pokrój na mniejsze kawałki.

Tuńczyk z pieczoną papryką i pomidorami - Krok 1

Krok 2

Kawałki papryki ułóż na blasze, skrop oliwą i piecz w piekarniku z funkcją grilla w temperaturze 220 stopni przez 10 minut (papryka powinna się lekko zrumienić i pozostać krucha). Odstaw do ostygnięcia.

Tuńczyk z pieczoną papryką i pomidorami - Krok 2

Krok 3

Przygotuj sos sałatkowy Knorr według przepisu na opakowaniu.

Krok 4

Na półmisku ułóż tuńczyka, pomidory, paprykę. Posyp liśćmi bazylii oraz grzankami, polej sosem. Od razu podawaj.

Tuńczyk z pieczoną papryką i pomidorami - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tuńczyk z pieczoną papryką i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tuńczyk z pieczoną papryką i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tuńczyk z pieczoną papryką i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tuńczyk z pieczoną papryką i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tuńczyk z pieczoną papryką i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tuńczyk z pieczoną papryką i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tuńczyk z pieczoną papryką i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tuńczyk z pieczoną papryką i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tuńczyk z pieczoną papryką i pomidoramiTuńczyk z pieczoną papryką i pomidorami

Oczyść papryki i pokrój na mniejsze kawałki.