Tuńczyk z pieczoną papryką i pomidorami
łatwe
202 osoby zapisały

Składniki
150 gramów
1 opakowanie
3 sztuki
4 sztuki
3 sztuki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść papryki i pokrój na mniejsze kawałki.

Krok 2
Kawałki papryki ułóż na blasze, skrop oliwą i piecz w piekarniku z funkcją grilla w temperaturze 220 stopni przez 10 minut (papryka powinna się lekko zrumienić i pozostać krucha). Odstaw do ostygnięcia.

Krok 3
Przygotuj sos sałatkowy Knorr według przepisu na opakowaniu.
Krok 4
Na półmisku ułóż tuńczyka, pomidory, paprykę. Posyp liśćmi bazylii oraz grzankami, polej sosem. Od razu podawaj.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej