Tuńczyk z pieczoną papryką i pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tuńczyk z pieczoną papryką i pomidorami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
156 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

69 osób wydrukowało

Pobierz pdf

201 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 opakowanie

3 sztuki

4 sztuki

3 sztuki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść papryki i pokrój na mniejsze kawałki.

Tuńczyk z pieczoną papryką i pomidorami - Krok 1

Krok 2

Kawałki papryki ułóż na blasze, skrop oliwą i piecz w piekarniku z funkcją grilla w temperaturze 220 stopni przez 10 minut (papryka powinna się lekko zrumienić i pozostać krucha). Odstaw do ostygnięcia.

Tuńczyk z pieczoną papryką i pomidorami - Krok 2

Krok 3

Przygotuj sos sałatkowy Knorr według przepisu na opakowaniu.

Krok 4

Na półmisku ułóż tuńczyka, pomidory, paprykę. Posyp liśćmi bazylii oraz grzankami, polej sosem. Od razu podawaj.

Tuńczyk z pieczoną papryką i pomidorami - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tuńczyk z pieczoną papryką i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tuńczyk z pieczoną papryką i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tuńczyk z pieczoną papryką i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tuńczyk z pieczoną papryką i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tuńczyk z pieczoną papryką i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tuńczyk z pieczoną papryką i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tuńczyk z pieczoną papryką i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tuńczyk z pieczoną papryką i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tuńczyk z pieczoną papryką i pomidoramiTuńczyk z pieczoną papryką i pomidorami

Oczyść papryki i pokrój na mniejsze kawałki.