Tuńczyk z pieczoną papryką i pomidorami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

142 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

60 osób wydrukowało

Pobierz pdf

146 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 opakowanie

3 sztuki

4 sztuki

3 sztuki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść papryki i pokrój na mniejsze kawałki.

Tuńczyk z pieczoną papryką i pomidorami - Krok 1

Krok 2

Kawałki papryki ułóż na blasze, skrop oliwą i piecz w piekarniku z funkcją grilla w temperaturze 220 stopni przez 10 minut (papryka powinna się lekko zrumienić i pozostać krucha). Odstaw do ostygnięcia.

Tuńczyk z pieczoną papryką i pomidorami - Krok 2

Krok 3

Przygotuj sos sałatkowy Knorr według przepisu na opakowaniu.

Krok 4

Na półmisku ułóż tuńczyka, pomidory, paprykę. Posyp liśćmi bazylii oraz grzankami, polej sosem. Od razu podawaj.

Tuńczyk z pieczoną papryką i pomidorami - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tuńczyk z pieczoną papryką i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tuńczyk z pieczoną papryką i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tuńczyk z pieczoną papryką i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tuńczyk z pieczoną papryką i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tuńczyk z pieczoną papryką i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tuńczyk z pieczoną papryką i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tuńczyk z pieczoną papryką i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej