
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
10 dekagramów
0.5 szklanki
3 szklanki
2 łyżki
4 sztuki
4 sztuki
1 szczypta
3 łyżki
3 łyżki
1 łyżeczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Namoczyć w 1/2 szklanki ciepłej wody grzyby. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Usmażyć na rumiano na oleju. Ziemniaki i marchewkę obrać, umyć i pokroić (ziemniaki w kostkę, a marchew w plasterki). Wrzucić do garnka razem z boczkiem, pieczarkami ( bez tłuszczu) i grzybami. Zalać wodą. Włożyć rosół wołowy. Gotować 20 minut. Wyjąć grzyby i boczek - pokroić i wrzucić ponownie do zupy . Rozrobić Krem z kurek w zimnej wodzie i wlać do garnka - gotować 5 minut .
Krok 2
Wlać śmietankę . Doprawić Delikatem w płynie , pieprzem . Posypać koprem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kremowa zupa z kurek ze szczypiorkiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej