Kartoflanka z grzybowym smakiem

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

10 dekagramów

0.5 szklanki

3 szklanki

2 łyżki

4 sztuki

4 sztuki

1 szczypta

3 łyżki

3 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Namoczyć w 1/2 szklanki ciepłej wody grzyby. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Usmażyć na rumiano na oleju. Ziemniaki i marchewkę obrać, umyć i pokroić (ziemniaki w kostkę, a marchew w plasterki). Wrzucić do garnka razem z boczkiem, pieczarkami ( bez tłuszczu) i grzybami. Zalać wodą. Włożyć rosół wołowy. Gotować 20 minut. Wyjąć grzyby i boczek - pokroić i wrzucić ponownie do zupy . Rozrobić Krem z kurek w zimnej wodzie i wlać do garnka - gotować 5 minut .

Krok 2

Wlać śmietankę . Doprawić Delikatem w płynie , pieprzem . Posypać koprem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kartoflanka z grzybowym smakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kartoflanka z grzybowym smakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kartoflanka z grzybowym smakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kartoflanka z grzybowym smakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kartoflanka z grzybowym smakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kartoflanka z grzybowym smakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kartoflanka z grzybowym smakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej