
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
200 mililitrów
200 mililitrów
500 mililitrów
1 sztuka
3 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
2 sztuki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zeszklij na patelni cebulę skrojoną w kostkę wymieszaną z kminkiem, papryką, kolendrą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, gałką muszkatołową oraz liśćmi laurowymi
Krok 2
Teraz wlej do tego pomidory z puszki i mleczko kokosowe. Poczekaj, aż się zagotuje i dodaj śmietanę.
Krok 3
Dodaj Sos do pieczeni jasny Knorr i całość dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Obierz ziemniaki i pokrój je w bardzo grube plastry, a następnie dodaj do sosu i gotuj do miękkości.
Krok 5
Na końcu dodaj posiekaną kolendrę.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej