Curry ze słodkich ziemniaków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry ze słodkich ziemniaków

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

2

78 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

75 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

200 mililitrów

200 mililitrów

500 mililitrów

1 sztuka

3 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

2 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zeszklij na patelni cebulę skrojoną w kostkę wymieszaną z kminkiem, papryką, kolendrą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, gałką muszkatołową oraz liśćmi laurowymi

Curry ze słodkich ziemniaków - Krok 1

Krok 2

Teraz wlej do tego pomidory z puszki i mleczko kokosowe. Poczekaj, aż się zagotuje i dodaj śmietanę.

Curry ze słodkich ziemniaków - Krok 2

Krok 3

Dodaj Sos do pieczeni jasny Knorr i całość dokładnie wymieszaj.

Curry ze słodkich ziemniaków - Krok 3

Krok 4

Obierz ziemniaki i pokrój je w bardzo grube plastry, a następnie dodaj do sosu i gotuj do miękkości.

Curry ze słodkich ziemniaków - Krok 4

Krok 5

Na końcu dodaj posiekaną kolendrę.

Curry ze słodkich ziemniaków - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry ze słodkich ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry ze słodkich ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry ze słodkich ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry ze słodkich ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry ze słodkich ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry ze słodkich ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry ze słodkich ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry ze słodkich ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej