
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
200 mililitrów
200 mililitrów
500 mililitrów
1 sztuka
3 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
2 sztuki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zeszklij na patelni cebulę skrojoną w kostkę wymieszaną z kminkiem, papryką, kolendrą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, gałką muszkatołową oraz liśćmi laurowymi

Krok 2
Teraz wlej do tego pomidory z puszki i mleczko kokosowe. Poczekaj, aż się zagotuje i dodaj śmietanę.

Krok 3
Dodaj Sos do pieczeni jasny Knorr i całość dokładnie wymieszaj.

Krok 4
Obierz ziemniaki i pokrój je w bardzo grube plastry, a następnie dodaj do sosu i gotuj do miękkości.

Krok 5
Na końcu dodaj posiekaną kolendrę.

Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Sos do pieczeni jasny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej