
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
200 mililitrów
200 mililitrów
500 mililitrów
1 sztuka
3 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
2 sztuki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zeszklij na patelni cebulę skrojoną w kostkę wymieszaną z kminkiem, papryką, kolendrą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, gałką muszkatołową oraz liśćmi laurowymi

Krok 2
Teraz wlej do tego pomidory z puszki i mleczko kokosowe. Poczekaj, aż się zagotuje i dodaj śmietanę.

Krok 3
Dodaj Sos do pieczeni jasny Knorr i całość dokładnie wymieszaj.

Krok 4
Obierz ziemniaki i pokrój je w bardzo grube plastry, a następnie dodaj do sosu i gotuj do miękkości.

Krok 5
Na końcu dodaj posiekaną kolendrę.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos do pieczeni jasny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej