Curry ze słodkich ziemniaków

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

2

71 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

64 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

200 mililitrów

200 mililitrów

500 mililitrów

1 sztuka

3 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zeszklij na patelni cebulę skrojoną w kostkę wymieszaną z kminkiem, papryką, kolendrą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, gałką muszkatołową oraz liśćmi laurowymi

Curry ze słodkich ziemniaków - Krok 1

Krok 2

Teraz wlej do tego pomidory z puszki i mleczko kokosowe. Poczekaj, aż się zagotuje i dodaj śmietanę.

Curry ze słodkich ziemniaków - Krok 2

Krok 3

Dodaj Sos do pieczeni jasny Knorr i całość dokładnie wymieszaj.

Curry ze słodkich ziemniaków - Krok 3

Krok 4

Obierz ziemniaki i pokrój je w bardzo grube plastry, a następnie dodaj do sosu i gotuj do miękkości.

Curry ze słodkich ziemniaków - Krok 4

Krok 5

Na końcu dodaj posiekaną kolendrę.

Curry ze słodkich ziemniaków - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry ze słodkich ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry ze słodkich ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry ze słodkich ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry ze słodkich ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry ze słodkich ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry ze słodkich ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry ze słodkich ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Papryka słodka z Hiszpanii Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Papryka słodka z Hiszpanii Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej