
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
200 mililitrów
200 mililitrów
500 mililitrów
1 sztuka
3 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
2 sztuki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zeszklij na patelni cebulę skrojoną w kostkę wymieszaną z kminkiem, papryką, kolendrą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, gałką muszkatołową oraz liśćmi laurowymi

Krok 2
Teraz wlej do tego pomidory z puszki i mleczko kokosowe. Poczekaj, aż się zagotuje i dodaj śmietanę.

Krok 3
Dodaj Sos do pieczeni jasny Knorr i całość dokładnie wymieszaj.

Krok 4
Obierz ziemniaki i pokrój je w bardzo grube plastry, a następnie dodaj do sosu i gotuj do miękkości.

Krok 5
Na końcu dodaj posiekaną kolendrę.

Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Sos do pieczeni jasny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej
































Curry ze słodkich ziemniaków

