Curry ze słodkich ziemniaków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry ze słodkich ziemniaków

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

2

heart
85 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

85 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

200 mililitrów

200 mililitrów

500 mililitrów

1 sztuka

3 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

2 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zeszklij na patelni cebulę skrojoną w kostkę wymieszaną z kminkiem, papryką, kolendrą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, gałką muszkatołową oraz liśćmi laurowymi

Curry ze słodkich ziemniaków - Krok 1

Krok 2

Teraz wlej do tego pomidory z puszki i mleczko kokosowe. Poczekaj, aż się zagotuje i dodaj śmietanę.

Curry ze słodkich ziemniaków - Krok 2

Krok 3

Dodaj Sos do pieczeni jasny Knorr i całość dokładnie wymieszaj.

Curry ze słodkich ziemniaków - Krok 3

Krok 4

Obierz ziemniaki i pokrój je w bardzo grube plastry, a następnie dodaj do sosu i gotuj do miękkości.

Curry ze słodkich ziemniaków - Krok 4

Krok 5

Na końcu dodaj posiekaną kolendrę.

Curry ze słodkich ziemniaków - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry ze słodkich ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry ze słodkich ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry ze słodkich ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry ze słodkich ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry ze słodkich ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry ze słodkich ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry ze słodkich ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry ze słodkich ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Curry z kalafiora
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Curry ze słodkich ziemniakówCurry ze słodkich ziemniaków

Zeszklij na patelni cebulę skrojoną w kostkę wymieszaną z kminkiem, papryką, kolendrą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, gałką muszkatołową oraz liśćmi laurowymi