Łagodna wołowina curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łagodna wołowina curry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
44 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

66 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 opakowanie

1 pęczek

1 sztuka

1 sztuka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso z rosołu pokrój w grubą kostkę. Cebulę, jabłko oraz brzoskwinię pokrój w cząstki.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż rozgnieciony czosnek, imbir oraz cebulę. Dodaj mięso oraz owoce.

Krok 3

Zawartość opakowania Knorr wsyp do smażących się składników i zalej szklanką wody. Doprowadź do wrzenia.

Krok 4

Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5 minut. Pod koniec dodaj pokrojoną kolendrę. Gotowe danie podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łagodna wołowina curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łagodna wołowina curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łagodna wołowina curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łagodna wołowina curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łagodna wołowina curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łagodna wołowina curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łagodna wołowina curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łagodna wołowina curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej