Łagodna wołowina curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łagodna wołowina curry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
44 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

51 osób wydrukowało

Pobierz pdf

68 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 opakowanie

1 pęczek

1 sztuka

1 sztuka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso z rosołu pokrój w grubą kostkę. Cebulę, jabłko oraz brzoskwinię pokrój w cząstki.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż rozgnieciony czosnek, imbir oraz cebulę. Dodaj mięso oraz owoce.

Krok 3

Zawartość opakowania Knorr wsyp do smażących się składników i zalej szklanką wody. Doprowadź do wrzenia.

Krok 4

Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5 minut. Pod koniec dodaj pokrojoną kolendrę. Gotowe danie podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łagodna wołowina curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łagodna wołowina curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łagodna wołowina curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łagodna wołowina curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łagodna wołowina curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łagodna wołowina curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łagodna wołowina curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łagodna wołowina curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej