Składniki
500 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
1 szklanka
1 sztuka
2 łyżki
4 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso z rosołu pokrój w grubą kostkę. Cebulę, jabłko oraz brzoskwinię pokrój w cząstki.
Krok 2
Na rozgrzanej oliwie przesmaż rozgnieciony czosnek, imbir oraz cebulę. Dodaj mięso oraz owoce.
Krok 3
Zawartość opakowania Knorr wsyp do smażących się składników i zalej szklanką wody. Doprowadź do wrzenia.
Krok 4
Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5 minut. Pod koniec dodaj pokrojoną kolendrę. Gotowe danie podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej