
Składniki
250 gramów
15 gramów
20 gramów
30 gramów
800 gramów
1 opakowanie
400 gramów
200 gramów
60 mililitrów
opcjonalnie:
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę o boku 2 cm. Zamarynuj w przyprawach i curry. Podsmaż w szerokim rondlu na rozgrzanym oleju.
Krok 2
Cebulę, imbir oraz czosnek pokrój w kostkę. Dodaj do mięsa i smaż jeszcze kilka minut.
Krok 3
Wlej 500 ml wody, mleko kokosowe i duś na małym ognie pod przykryciem ok. 30 minut, mieszając od czasu do czasu.
Krok 4
Gdy mięso będzie miękkie, dodaj Fix Danie orientalne z kurczakiem Knorr. Gotuj, aż sos lekko zgęstnieje.
Krok 5
Dodaj listki szpinaku, wymieszaj i podawaj.

Dobra rada:
Curry podawaj posypane prażonymi orzechami. Świetnie smakuje również z ryżem lub chlebkiem naan.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Danie orientalne z kurczakiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Curry z wołowiną
Ciężko znaleźć osobę, która nie zna bądź nie lubi jego smaku. Mowa o curry! Choć przyprawa ta jest ściśle związana z kuchnią orientalną, zadomowiła się także na gruncie polskim. Co powiesz na łagodne curry z wołowiną? Wobec tego dania nie przejdziesz obojętnie!
Dla kogo? Jeśli zdajesz sobie sprawę z ogromnej roli przypraw w kuchni i sam chętnie z nich korzystasz, to danie jest właśnie dla Ciebie! Koniecznie przepis muszą wypróbować fani kuchni orientalnych, którzy nie wyobrażają sobie tygodniowego menu bez curry.
Na jaką okazję? Na co dzień i od święta! A Ty w jaki dzień skusisz się na łagodne curry z wołowiną?
Dla urozmaicenia: Tak przyrządzone danie możesz podawać w towarzystwie prażonych orzechów, ryżu lub chlebka naan.
Czy wiesz, że? Curry to najbardziej popularna przyprawa na świecie. W jej skład wchodzą m.in. kurkuma, kolendra i kumin. Bardzo często mieszankę wzbogaca się o kozieradkę, gałkę muszkatołową, pieprz czarny, chili, cynamon, kardamon, goździki czy imbir. Istne szaleństwo smaków!