Ryż na zielono przepis – Zobacz na przepisy.pl

Ryż na zielono

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

235 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

51 osób wydrukowało

Pobierz pdf

122 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

2 sztuki

20 dekagramów

1 sztuka

1 pęczek

15 gramów

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj w wodzie z dodatkiem kostki Knorr tak, aby był sypki. Odcedź.

Ryż na zielono - Krok 1

Krok 2

Papryki pokrój w mniejsze kawałki, usuń gniazda nasienne.

Ryż na zielono - Krok 2

Krok 3

W gorącej wodzie sparz różyczki z brokuła, zielone papryki, świeży groszek oraz liście natki pietruszki.

Ryż na zielono - Krok 3

Krok 4

Następnie zmiksuj warzywa z dodatkiem pasty curry i masła tak, aby powstała zielona pasta.

Ryż na zielono - Krok 4

Krok 5

Wymieszaj pastę z ryżem i podawaj.

Ryż na zielono - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż na zielono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż na zielono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż na zielono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż na zielono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż na zielono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż na zielono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż na zielono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej