Składniki
200 gramów
1 sztuka
2 sztuki
20 dekagramów
1 sztuka
1 pęczek
15 gramów
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj w wodzie z dodatkiem kostki Knorr tak, aby był sypki. Odcedź.
Krok 2
Papryki pokrój w mniejsze kawałki, usuń gniazda nasienne.
Krok 3
W gorącej wodzie sparz różyczki z brokuła, zielone papryki, świeży groszek oraz liście natki pietruszki.
Krok 4
Następnie zmiksuj warzywa z dodatkiem pasty curry i masła tak, aby powstała zielona pasta.
Krok 5
Wymieszaj pastę z ryżem i podawaj.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej