Ryż na zielono przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż na zielono

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

241 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

138 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

2 sztuki

20 dekagramów

1 sztuka

1 pęczek

15 gramów

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj w wodzie z dodatkiem kostki Knorr tak, aby był sypki. Odcedź.

Ryż na zielono - Krok 1

Krok 2

Papryki pokrój w mniejsze kawałki, usuń gniazda nasienne.

Ryż na zielono - Krok 2

Krok 3

W gorącej wodzie sparz różyczki z brokuła, zielone papryki, świeży groszek oraz liście natki pietruszki.

Ryż na zielono - Krok 3

Krok 4

Następnie zmiksuj warzywa z dodatkiem pasty curry i masła tak, aby powstała zielona pasta.

Ryż na zielono - Krok 4

Krok 5

Wymieszaj pastę z ryżem i podawaj.

Ryż na zielono - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż na zielono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż na zielono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż na zielono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż na zielono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż na zielono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż na zielono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż na zielono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż na zielono - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kurczak curry
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej