Ryż na zielono przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż na zielono

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

327 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

60 osób wydrukowało

Pobierz pdf

160 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

2 sztuki

20 dekagramów

1 sztuka

1 pęczek

15 gramów

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj w wodzie z dodatkiem kostki Knorr tak, aby był sypki. Odcedź.

Ryż na zielono - Krok 1

Krok 2

Papryki pokrój w mniejsze kawałki, usuń gniazda nasienne.

Ryż na zielono - Krok 2

Krok 3

W gorącej wodzie sparz różyczki z brokuła, zielone papryki, świeży groszek oraz liście natki pietruszki.

Ryż na zielono - Krok 3

Krok 4

Następnie zmiksuj warzywa z dodatkiem pasty curry i masła tak, aby powstała zielona pasta.

Ryż na zielono - Krok 4

Krok 5

Wymieszaj pastę z ryżem i podawaj.

Ryż na zielono - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż na zielono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż na zielono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż na zielono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż na zielono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż na zielono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż na zielono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż na zielono - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż na zielono - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców. Każdy, kto tylko raz spróbuje tej słodyczy, wie, że wobec tego smaku nie można być obojętnym.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej