Ruloniki francuskie z białą kiełbasą, kapustą kiszoną i curry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

36 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

83 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

158 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

500 gramów

2 sztuki

1 garść

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 sztuka

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby namocz. Cebulę pokrój drobno i zrumień na oleju. Kapustę kiszona lekko poszatkuj i dodaj do cebuli. Smaż ok 5 minut na intensywnym ogniu.

Ruloniki francuskie z białą kiełbasą, kapustą kiszoną i curry - Krok 1

Krok 2

Dodaj przyprawę curry Knorr i smaż jeszcze 1 minutę.

Ruloniki francuskie z białą kiełbasą, kapustą kiszoną i curry - Krok 2

Krok 3

Wlej wodę z grzybów, szklankę zwykłej wody, dodaj namoczone i nieco pokrojone grzyby, a także kostkę grzybową Knorr. Kapustę duś aż większość płynu wyparuje, a kapusta będzie lekko klejąca i skarmelizowana. Odstaw do ostudzenia.

Ruloniki francuskie z białą kiełbasą, kapustą kiszoną i curry - Krok 3

Krok 4

Ciasto francuskie podziel na 4 kwadratowe kawałki. Na wierzchu ułóż kapustę, następnie połóż kiełbasę i zwiń w rulon.

Ruloniki francuskie z białą kiełbasą, kapustą kiszoną i curry - Krok 4

Krok 5

Gotowe ruloniki przełóż na blaszkę z piekarnika wyłożoną pergaminem. Posmaruj dokładnie rozkłóconym jajkiem i posyp z wierzchu kminkiem Knorr. Piecz w 180 stopniach przez ok 20 minut aż ciasto będzie złocisto rumiane.

Ruloniki francuskie z białą kiełbasą, kapustą kiszoną i curry - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ruloniki francuskie z białą kiełbasą, kapustą kiszoną i curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ruloniki francuskie z białą kiełbasą, kapustą kiszoną i curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ruloniki francuskie z białą kiełbasą, kapustą kiszoną i curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ruloniki francuskie z białą kiełbasą, kapustą kiszoną i curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ruloniki francuskie z białą kiełbasą, kapustą kiszoną i curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ruloniki francuskie z białą kiełbasą, kapustą kiszoną i curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ruloniki francuskie z białą kiełbasą, kapustą kiszoną i curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Mieszanka ziół i przypraw Curry Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Mieszanka ziół i przypraw Curry Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ruloniki francuskie z białą kiełbasą, kapustą kiszoną i curryRuloniki francuskie z białą kiełbasą, kapustą kiszoną i curry

Na pierwszy rzut oka to połączenie składników wydawać się może zbyt niekonwencjonalne – spróbuj jednak nam zaufać! Gdy przygotujesz ruloniki z białą kiełbasą i kiszoną kapustą zobaczysz, że Twoje obawy były zupełnie bezpodstawne.

Dla kogo?

Dla lubiących gotować smacznie i szybko. Wbrew pozorom przygotowanie tego typu przekąski wcale nie zajmuje wcale dużo czasu.

Na jaką okazję?

Tak niesztampowe danie zdecydowanie potrzebuje szczególnej oprawy. Może zaprosisz bliskich na wspólne przygotowywanie, a później kosztowanie francuskich ruloników?

Czy wiesz, że?

Curry to mieszanka przypraw, charakterystycznych dla kuchni indyjskiej. Znajdziesz wśród nich głównie kardamon, kminek, imbir, cynamon i słodką paprykę.

Dla urozmaicenia:

Jeśli jesteś gotów na kulinarne eksperymenty, zamiast gotowego, francuskiego ciasta, możesz zagnieść kruche, drożdżowe. W połączeniu z białą kiełbasą, kiszoną kapustą i curry pewnie też sprawdzi się nieźle!