Szynka pieczona z sosem chrzanowo - czosnkowym
łatwe
355 osób zapisało

Składniki
1.5 kilograma
3 łyżeczki
1 łyżeczka
4 łyżki
1 łyżka
4 sztuki
0.5 szklanki
2 szczypty
1 szczypta
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szynkę myjemy, osuszamy. Do oleju wsypujemy marynatę, paprykę czerwoną i curry. Nacieramy przygotowaną marynatą mięso, wkładamy do miski, przykrywamy folią i pozostawiamy na noc w lodówce.
Krok 2
Na drugi dzień rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Zamarynowane mięso wkładamy do rękawa, dokładnie związujemy z dwóch stron a od góry robimy kilka małych dziurek nożem co zapobiega pęknięciu worka w trakcie pieczenia. Mięso pieczemy 2 godziny.
Krok 3
Do miseczki wlewamy jorurt, dodajemy do niego chrzan, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, sól i pieprz do smaku. Mieszamy i mamy gotowy, aromatyczny sos do szynki pieczonej. Smacznego
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do wieprzowiny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPlanujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcej