Szynka pieczona, na kanapki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szynka pieczona, na kanapki

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

7

heart
49 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

91 osób wydrukowało

Pobierz pdf

103 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oliwę wymieszaj z pokruszoną kostką, Delikatem i papryką.

Krok 2

Mięso umyj, osusz i obtocz w oliwie z przyprawami.

Krok 3

Włóż je do naczynia żaroodpornego i piecz pod przykryciem, w 200 stopniach przez godzinę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szynka pieczona, na kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szynka pieczona, na kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szynka pieczona, na kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szynka pieczona, na kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szynka pieczona, na kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szynka pieczona, na kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szynka pieczona, na kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szynka pieczona, na kanapki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szynka pieczona, na kanapkiSzynka pieczona, na kanapki

Pikantna na zewnątrz, soczysta i delikatna w środku – tak smakuje pieczona szynka, którą możesz przygotować samodzielnie, przyprawiając ją ulubionymi ziołami i serwując na wiele sposobów. Sprawdzi się jako baza do różnego rodzaju kanapek, samodzielna przekąska czy też dodatek do sałatek lub bigosu. Wystarczy obtoczyć szynkę w oliwie wymieszanej z przyprawami i upiec ją w piekarniku. Do proponowanej przez nas mieszanki możesz dodać ulubione zioła – tymianek, bazylię, oregano czy też zioła prowansalskie. Szynkę serwuje się na zimno. Jej smak dobrze współgra z sezonowymi warzywami, świeżymi sałatkami, ale też dodatkami kiszonymi lub marynowanymi, szczególnie ogórkami i burakami. Pasują do niej również różnego rodzaju sosy, zwłaszcza chrzanowy, czosnkowy czy musztardowy. Możesz podać ją razem z nimi jako część szwedzkiego stołu, obok serów, koreczków i chrupkiego pieczywa. Pieczona szynka z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom domowych mięs. Wypróbuj nasz przepis i ciesz się jej wybornym smakiem!