
Składniki
1 sztuka
1 łyżeczka
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oliwę wymieszaj z pokruszoną kostką, Delikatem i papryką.
Krok 2
Mięso umyj, osusz i obtocz w oliwie z przyprawami.
Krok 3
Włóż je do naczynia żaroodpornego i piecz pod przykryciem, w 200 stopniach przez godzinę.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szynka pieczona, na kanapki
Pikantna na zewnątrz, soczysta i delikatna w środku – tak smakuje pieczona szynka, którą możesz przygotować samodzielnie, przyprawiając ją ulubionymi ziołami i serwując na wiele sposobów. Sprawdzi się jako baza do różnego rodzaju kanapek, samodzielna przekąska czy też dodatek do sałatek lub bigosu. Wystarczy obtoczyć szynkę w oliwie wymieszanej z przyprawami i upiec ją w piekarniku. Do proponowanej przez nas mieszanki możesz dodać ulubione zioła – tymianek, bazylię, oregano czy też zioła prowansalskie. Szynkę serwuje się na zimno. Jej smak dobrze współgra z sezonowymi warzywami, świeżymi sałatkami, ale też dodatkami kiszonymi lub marynowanymi, szczególnie ogórkami i burakami. Pasują do niej również różnego rodzaju sosy, zwłaszcza chrzanowy, czosnkowy czy musztardowy. Możesz podać ją razem z nimi jako część szwedzkiego stołu, obok serów, koreczków i chrupkiego pieczywa. Pieczona szynka z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom domowych mięs. Wypróbuj nasz przepis i ciesz się jej wybornym smakiem!