Szynka pieczona, na kanapki przepis – Zobacz na przepisy.pl

Szynka pieczona, na kanapki

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

3

49 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

80 osób wydrukowało

Pobierz pdf

74 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oliwę wymieszaj z pokruszoną kostką, Delikatem i papryką.

Krok 2

Mięso umyj, osusz i obtocz w oliwie z przyprawami.

Krok 3

Włóż je do naczynia żaroodpornego i piecz pod przykryciem, w 200 stopniach przez godzinę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szynka pieczona, na kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szynka pieczona, na kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szynka pieczona, na kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szynka pieczona, na kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szynka pieczona, na kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szynka pieczona, na kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szynka pieczona, na kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szynka pieczona, na kanapkiSzynka pieczona, na kanapki

Pikantna na zewnątrz, soczysta i delikatna w środku – tak smakuje pieczona szynka, którą możesz przygotować samodzielnie, przyprawiając ją ulubionymi ziołami i serwując na wiele sposobów. Sprawdzi się jako baza do różnego rodzaju kanapek, samodzielna przekąska czy też dodatek do sałatek lub bigosu. Wystarczy obtoczyć szynkę w oliwie wymieszanej z przyprawami i upiec ją w piekarniku. Do proponowanej przez nas mieszanki możesz dodać ulubione zioła – tymianek, bazylię, oregano czy też zioła prowansalskie. Szynkę serwuje się na zimno. Jej smak dobrze współgra z sezonowymi warzywami, świeżymi sałatkami, ale też dodatkami kiszonymi lub marynowanymi, szczególnie ogórkami i burakami. Pasują do niej również różnego rodzaju sosy, zwłaszcza chrzanowy, czosnkowy czy musztardowy. Możesz podać ją razem z nimi jako część szwedzkiego stołu, obok serów, koreczków i chrupkiego pieczywa. Pieczona szynka z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom domowych mięs. Wypróbuj nasz przepis i ciesz się jej wybornym smakiem!