
Składniki
8 sztuk
0.5 łyżeczki
4 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj i wysusz. Do naczynia żaroodpornego z pokrywką nalej oliwę i wsyp oregano. Włóż mięso i obracaj je aż całe będzie obtoczone w ziołach.
Krok 2
Na dnie naczynia połóż pomidory suszone, na nich mięso. Dolej szklankę wrzątku wymieszaną z kostką rosołową.
Krok 3
Przykryj pokrywką i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na godzinę. Po upieczeniu wyjmij mięso z piekarnika i pozostaw przykryte jeszcze przez 15minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej