Szynka pieczona z suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szynka pieczona z suszonymi pomidorami

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

0.5 łyżeczki

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj i wysusz. Do naczynia żaroodpornego z pokrywką nalej oliwę i wsyp oregano. Włóż mięso i obracaj je aż całe będzie obtoczone w ziołach.

Krok 2

Na dnie naczynia połóż pomidory suszone, na nich mięso. Dolej szklankę wrzątku wymieszaną z kostką rosołową.

Krok 3

Przykryj pokrywką i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na godzinę. Po upieczeniu wyjmij mięso z piekarnika i pozostaw przykryte jeszcze przez 15minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szynka pieczona z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szynka pieczona z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szynka pieczona z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szynka pieczona z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szynka pieczona z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szynka pieczona z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szynka pieczona z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szynka pieczona z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej