Szynka pieczona z suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szynka pieczona z suszonymi pomidorami

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

0.5 łyżeczki

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj i wysusz. Do naczynia żaroodpornego z pokrywką nalej oliwę i wsyp oregano. Włóż mięso i obracaj je aż całe będzie obtoczone w ziołach.

Krok 2

Na dnie naczynia połóż pomidory suszone, na nich mięso. Dolej szklankę wrzątku wymieszaną z kostką rosołową.

Krok 3

Przykryj pokrywką i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na godzinę. Po upieczeniu wyjmij mięso z piekarnika i pozostaw przykryte jeszcze przez 15minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szynka pieczona z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szynka pieczona z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szynka pieczona z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szynka pieczona z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szynka pieczona z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szynka pieczona z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szynka pieczona z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szynka pieczona z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej