
Składniki
8 sztuk
0.5 łyżeczki
4 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj i wysusz. Do naczynia żaroodpornego z pokrywką nalej oliwę i wsyp oregano. Włóż mięso i obracaj je aż całe będzie obtoczone w ziołach.
Krok 2
Na dnie naczynia połóż pomidory suszone, na nich mięso. Dolej szklankę wrzątku wymieszaną z kostką rosołową.
Krok 3
Przykryj pokrywką i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na godzinę. Po upieczeniu wyjmij mięso z piekarnika i pozostaw przykryte jeszcze przez 15minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej