Pieczona szynka marynowana w czosnku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczona szynka marynowana w czosnku

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

3

heart
18 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

3 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso przekrawamy wzdłuż, tak by swobodnie je rozłożyć. W środek wkładamy zmiażdżony czosnek, rozkruszone mini kostki, szałwię, skórkę cytrynową, doprawiamy solą i pieprzem. Następnie szynkę rolujemy i zabezpieczamy sznurkiem.

Krok 2

Fix Soczysty kurczak przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu. Razem z mięsem wkładamy go do dołączonego do opakowania worka.

Krok 3

Pieczemy w temperaturze 180 stopni do czasu aż wieprzowina zmięknie, przez ok. półtorej godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczona szynka marynowana w czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczona szynka marynowana w czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczona szynka marynowana w czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczona szynka marynowana w czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczona szynka marynowana w czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczona szynka marynowana w czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczona szynka marynowana w czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczona szynka marynowana w czosnku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej