Pieczona szynka marynowana w czosnku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczona szynka marynowana w czosnku

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

3

heart
18 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

3 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso przekrawamy wzdłuż, tak by swobodnie je rozłożyć. W środek wkładamy zmiażdżony czosnek, rozkruszone mini kostki, szałwię, skórkę cytrynową, doprawiamy solą i pieprzem. Następnie szynkę rolujemy i zabezpieczamy sznurkiem.

Krok 2

Fix Soczysty kurczak przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu. Razem z mięsem wkładamy go do dołączonego do opakowania worka.

Krok 3

Pieczemy w temperaturze 180 stopni do czasu aż wieprzowina zmięknie, przez ok. półtorej godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczona szynka marynowana w czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczona szynka marynowana w czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczona szynka marynowana w czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczona szynka marynowana w czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczona szynka marynowana w czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczona szynka marynowana w czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczona szynka marynowana w czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczona szynka marynowana w czosnku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej