Pieczona szynka podgrzana w bulionie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczona szynka podgrzana w bulionie

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 szklanki

3 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso natłuścić olejem . Posypać przyprawą do mięs i dobrze ją wetrzeć . Odłożyć w chłodne miejsce na godzinę . Wsadzić w rękaw do pieczenia razem z pokrojoną w piórka cebulą . Piec w piekarniku nagrzanym do 180 * C przez godzinę od chwili kiedy temperatura się ustali. Wyjąć z piekarnika . Rozciąć worek- zlać sos z pieczenia razem z cebulką i zostawić mięso do przestygnięcia .Pokroić w cienkie plastry .

Krok 2

Kiedy chcemy je podać zagotowujemy wodę z kostką bulionową- dodajemy sos z pieczenia i ciemną zasmażkę . Paprykę i ogórek kroimy w drobną kostkę .

Krok 3

Mięso zalewamy w szerokim garnku bulionem .Doprowadzamy do wrzenia .Wkładamy plastry mięsa . Przykrywamy i zostawiamy na kilka minut by mięso się podgrzało . Podajemy z ziemniakami z wody posypane pokrojonymi warzywami .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczona szynka podgrzana w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczona szynka podgrzana w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczona szynka podgrzana w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczona szynka podgrzana w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczona szynka podgrzana w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczona szynka podgrzana w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczona szynka podgrzana w bulionie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczona szynka podgrzana w bulionie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej