Paluszki z kurczaka w płatkach kukurydzianych
łatwe
652 osoby zapisały

Składniki
2 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
2 sztuki
2 łyżki
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka pokrój w długie paski szerokości ok. 1-2 cm.

Krok 2
Kostkę Knorr rozetrzyj z olejem i natrzyj mięso.

Krok 3
Płatki kukurydziane drobno pokrusz.

Krok 4
Mięso panieruj najpierw w mące, następnie w rozkłóconym jajku i na końcu w płatkach. Tak przygotowane paluszki smaż na rozgrzanej patelni z olejem lub piecz w rozgrzanych do 180 stopni piekarniku przez 20 minut. Danie podawaj ułożone w kształt kraba.


Dobra rada:
Paluszki z kurczaka podawaj np. z surówką z marchewki i jabłka. Ciekawym sposobem podawania jest podanie paluszków w ulubionym kubku dziecka.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Paluszki z kurczaka w płatkach kukurydzianych
Pierś z kurczaka pokrój w długie paski szerokości ok. 1-2 cm.