Paluszki z kurczaka w płatkach kukurydzianych
łatwe
658 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
2 sztuki
2 łyżki
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka pokrój w długie paski szerokości ok. 1-2 cm.

Krok 2
Kostkę Knorr rozetrzyj z olejem i natrzyj mięso.

Krok 3
Płatki kukurydziane drobno pokrusz.

Krok 4
Mięso panieruj najpierw w mące, następnie w rozkłóconym jajku i na końcu w płatkach. Tak przygotowane paluszki smaż na rozgrzanej patelni z olejem lub piecz w rozgrzanych do 180 stopni piekarniku przez 20 minut. Danie podawaj ułożone w kształt kraba.


Dobra rada:
Paluszki z kurczaka podawaj np. z surówką z marchewki i jabłka. Ciekawym sposobem podawania jest podanie paluszków w ulubionym kubku dziecka.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Paluszki z kurczaka w płatkach kukurydzianych
Pierś z kurczaka pokrój w długie paski szerokości ok. 1-2 cm.