Paluszki z kurczaka w płatkach kukurydzianych
łatwe
508 osób zapisało
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
2 sztuki
2 łyżki
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka pokrój w długie paski szerokości ok. 1-2 cm.
Krok 2
Kostkę Knorr rozetrzyj z olejem i natrzyj mięso.
Krok 3
Płatki kukurydziane drobno pokrusz.
Krok 4
Mięso panieruj najpierw w mące, następnie w rozkłóconym jajku i na końcu w płatkach. Tak przygotowane paluszki smaż na rozgrzanej patelni z olejem lub piecz w rozgrzanych do 180 stopni piekarniku przez 20 minut. Danie podawaj ułożone w kształt kraba.
Dobra rada:
Paluszki z kurczaka podawaj np. z surówką z marchewki i jabłka. Ciekawym sposobem podawania jest podanie paluszków w ulubionym kubku dziecka.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej