Sznycel z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sznycel z pomidorami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

500 mililitrów

2 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj i osusz. Oprósz Przyprawą do wieprzowiny Knorr i obtocz ze wszystkich stron w mące.

Krok 2

Tak przygotowane sznycle smaż na dużym ogniu.

Krok 3

Do pozostałego tłuszczu dosyp mąkę i zrób zasmażkę. Dolej sok z pomidorów i całość dopraw pierzem oraz cukrem.

Krok 4

Gdy sos się zagotuje włóż do niego mięso i duś je do momentu, gdy stanie się miękkie. Podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sznycel z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sznycel z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sznycel z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sznycel z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sznycel z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sznycel z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sznycel z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sznycel z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej