Sznycel z pomidorami

Autor: tommy tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

14 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

0

4 sztuki

4 łyżki

500 mililitrów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj i osusz. Oprósz Przyprawą do wieprzowiny Knorr i obtocz ze wszystkich stron w mące.

Krok 2

Tak przygotowane sznycle smaż na dużym ogniu.

Krok 3

Do pozostałego tłuszczu dosyp mąkę i zrób zasmażkę. Dolej sok z pomidorów i całość dopraw pierzem oraz cukrem.

Krok 4

Gdy sos się zagotuje włóż do niego mięso i duś je do momentu, gdy stanie się miękkie. Podawaj.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Sałatka z pęczakiem
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Przyprawa do wieprzowiny Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa do wieprzowiny Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej