Sznycel z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sznycel z pomidorami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

500 mililitrów

2 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj i osusz. Oprósz Przyprawą do wieprzowiny Knorr i obtocz ze wszystkich stron w mące.

Krok 2

Tak przygotowane sznycle smaż na dużym ogniu.

Krok 3

Do pozostałego tłuszczu dosyp mąkę i zrób zasmażkę. Dolej sok z pomidorów i całość dopraw pierzem oraz cukrem.

Krok 4

Gdy sos się zagotuje włóż do niego mięso i duś je do momentu, gdy stanie się miękkie. Podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sznycel z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sznycel z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sznycel z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sznycel z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sznycel z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sznycel z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sznycel z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sznycel z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Pierniczki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej