Sznycel z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sznycel z pomidorami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

500 mililitrów

2 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj i osusz. Oprósz Przyprawą do wieprzowiny Knorr i obtocz ze wszystkich stron w mące.

Krok 2

Tak przygotowane sznycle smaż na dużym ogniu.

Krok 3

Do pozostałego tłuszczu dosyp mąkę i zrób zasmażkę. Dolej sok z pomidorów i całość dopraw pierzem oraz cukrem.

Krok 4

Gdy sos się zagotuje włóż do niego mięso i duś je do momentu, gdy stanie się miękkie. Podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sznycel z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sznycel z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sznycel z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sznycel z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sznycel z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sznycel z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sznycel z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sznycel z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kurczak po hawajsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej