
Składniki
4 sztuki
2 łyżki
500 mililitrów
2 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj i osusz. Oprósz Przyprawą do wieprzowiny Knorr i obtocz ze wszystkich stron w mące.
Krok 2
Tak przygotowane sznycle smaż na dużym ogniu.
Krok 3
Do pozostałego tłuszczu dosyp mąkę i zrób zasmażkę. Dolej sok z pomidorów i całość dopraw pierzem oraz cukrem.
Krok 4
Gdy sos się zagotuje włóż do niego mięso i duś je do momentu, gdy stanie się miękkie. Podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej