
Składniki
4 sztuki
2 łyżki
500 mililitrów
2 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj i osusz. Oprósz Przyprawą do wieprzowiny Knorr i obtocz ze wszystkich stron w mące.
Krok 2
Tak przygotowane sznycle smaż na dużym ogniu.
Krok 3
Do pozostałego tłuszczu dosyp mąkę i zrób zasmażkę. Dolej sok z pomidorów i całość dopraw pierzem oraz cukrem.
Krok 4
Gdy sos się zagotuje włóż do niego mięso i duś je do momentu, gdy stanie się miękkie. Podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej