Barszcz czerwony z jabłkiem i pasztecikiem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Barszcz czerwony z jabłkiem i pasztecikiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

149 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

95 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

0.25 sztuki

1 opakowanie

2 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

3 sztuki

1 szczypta

paszteciki:

1 sztuka

50 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj barszcz czerwony: umyj i obierz warzywa. Następnie zalej około 1 litrem zimnej wody. Dodaj ziele angielskie, liść laurowy i na wolnym ogniu ugotuj warzywny wywar.

Krok 2

Przecedź wywar przez sito, po czym rozgnieć czosnek. Jabłka przekrój na ćwiartki. Dodaj do wywaru.

Krok 3

Wsyp majeranek oraz Barszcz czerwony Knorr i dokładnie wymieszaj. Dopraw zupę do smaku sokiem z cytryny oraz pieprzem.

Krok 4

Przygotuj farsz do pasztecików: suszone jabłka pokrój na małe kawałki. Obierz i zetrzyj na tarce imbir i dołóż go do jabłek.

Krok 5

Rozmroź ciasto francuskie, pokrój je na kwadraty o boku 5 centymetrów, następnie lekko rozwałkuj. Roztrzep jajko i posmaruj nim kwadraty z ciasta.

Krok 6

Na środku każdego kwadratu ułóż przygotowany farsz. Złóż razem do góry rogi kwadratów i zakręć końcówki, zlepiając je ze sobą. Całość posmaruj resztą jajka i piecz w piekarniku w 200 stopniach przez około 20 minut. Gotowe paszteciki podawaj do gorącego barszczu, na oddzielnym talerzyku. Przed podaniem usuń z barszczu kawałki jabłek.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz czerwony z jabłkiem i pasztecikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz czerwony z jabłkiem i pasztecikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz czerwony z jabłkiem i pasztecikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz czerwony z jabłkiem i pasztecikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz czerwony z jabłkiem i pasztecikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz czerwony z jabłkiem i pasztecikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz czerwony z jabłkiem i pasztecikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz czerwony z jabłkiem i pasztecikiemBarszcz czerwony z jabłkiem i pasztecikiem

Połączenie pikantnego barszczu czerwonego z jabłkiem i pasztecikami to propozycja na smaczną przekąskę. Nieco odmieniona wersja tej zupy, która w podanym przepisie przełamana jest delikatnie kwaśnymi jabłkami, sprawdzi się podczas przyjęć i jako ciepła kolacja. Popularną zupę przygotowuje się z duszonych warzyw, przypraw oraz bulionu, a następnie dorzuca do niej kawałki owoców. Barszcz doprawia się również sokiem z cytryny, który nadaje całości wyrazistego smaku oraz majerankiem, czosnkiem i pieprzem. Tak przygotowana potrawa świetnie współgra smakowo z pasztecikami nadziewanymi suszonymi jabłkami. Doprawia się je świeżym imbirem. Farsz zawiń w ciasto i piecze w piekarniku. Kruchy dodatek warto posypać czarnuszką, sezamem lub makiem. Tak przyrządzona przekąska to dobra propozycja na wytrawny poczęstunek dla gości w święta lub noworoczną imprezę. Barszcz możesz podać wtedy w filiżankach na dużych spodkach, na których położysz paszteciki z jabłkiem. Sprawdź, jak je przyrządzić, korzystając z podanego przepisu.