Barszcz czerwony z jabłkiem i pasztecikiem
łatwe
116 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
0.25 sztuki
1 opakowanie
2 sztuki
4 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżki
3 sztuki
1 szczypta
paszteciki:
1 sztuka
50 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj barszcz czerwony: umyj i obierz warzywa. Następnie zalej około 1 litrem zimnej wody. Dodaj ziele angielskie, liść laurowy i na wolnym ogniu ugotuj warzywny wywar.
Krok 2
Przecedź wywar przez sito, po czym rozgnieć czosnek. Jabłka przekrój na ćwiartki. Dodaj do wywaru.
Krok 3
Wsyp majeranek oraz Barszcz czerwony Knorr i dokładnie wymieszaj. Dopraw zupę do smaku sokiem z cytryny oraz pieprzem.
Krok 4
Przygotuj farsz do pasztecików: suszone jabłka pokrój na małe kawałki. Obierz i zetrzyj na tarce imbir i dołóż go do jabłek.
Krok 5
Rozmroź ciasto francuskie, pokrój je na kwadraty o boku 5 centymetrów, następnie lekko rozwałkuj. Roztrzep jajko i posmaruj nim kwadraty z ciasta.
Krok 6
Na środku każdego kwadratu ułóż przygotowany farsz. Złóż razem do góry rogi kwadratów i zakręć końcówki, zlepiając je ze sobą. Całość posmaruj resztą jajka i piecz w piekarniku w 200 stopniach przez około 20 minut. Gotowe paszteciki podawaj do gorącego barszczu, na oddzielnym talerzyku. Przed podaniem usuń z barszczu kawałki jabłek.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Barszcz czerwony Ulubione Smaki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Barszcz czerwony z jabłkiem i pasztecikiem
Połączenie pikantnego barszczu czerwonego z jabłkiem i pasztecikami to propozycja na smaczną przekąskę. Nieco odmieniona wersja tej zupy, która w podanym przepisie przełamana jest delikatnie kwaśnymi jabłkami, sprawdzi się podczas przyjęć i jako ciepła kolacja. Popularną zupę przygotowuje się z duszonych warzyw, przypraw oraz bulionu, a następnie dorzuca do niej kawałki owoców. Barszcz doprawia się również sokiem z cytryny, który nadaje całości wyrazistego smaku oraz majerankiem, czosnkiem i pieprzem. Tak przygotowana potrawa świetnie współgra smakowo z pasztecikami nadziewanymi suszonymi jabłkami. Doprawia się je świeżym imbirem. Farsz zawiń w ciasto i piecze w piekarniku. Kruchy dodatek warto posypać czarnuszką, sezamem lub makiem. Tak przyrządzona przekąska to dobra propozycja na wytrawny poczęstunek dla gości w święta lub noworoczną imprezę. Barszcz możesz podać wtedy w filiżankach na dużych spodkach, na których położysz paszteciki z jabłkiem. Sprawdź, jak je przyrządzić, korzystając z podanego przepisu.