Roladki z żółtym serem i szynką parmeńską przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z żółtym serem i szynką parmeńską

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

3

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

150 gramów

2 plastry

2 plastry

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj w wodzie z rozpuszczoną bulionetką Knorr. Odcedź i trzymaj pod przykryciem.

Krok 2

Mięso opłucz i osusz papierowym ręczniki. Podziel na 2 kawałki i rozbij tłuczkiem na cieńsze płaty.

Krok 3

Każdy kawałek mięsa oprósz pieprzem i smażoną cebulą w mini kostkach Knorr. Na doprawionych płatach mięsa rozłożyć po plastrze żółtego sera i plastrze szynki parmeńskiej oraz posiekany czosnek. Mięso zwiń w roladki, zepnij wykałaczkami i posyp je przyprawą do mięs Knorr.

Krok 4

Na patelni rozgrzej oliwę i połóż roladki. Smaż na małym ogniu – najlepiej pod przykryciem. Pod koniec smażenia zdejmij pokrywkę i zrumień roladki ze wszystkich stron. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z żółtym serem i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z żółtym serem i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z żółtym serem i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z żółtym serem i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z żółtym serem i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z żółtym serem i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z żółtym serem i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z żółtym serem i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców. Każdy, kto tylko raz spróbuje tej słodyczy, wie, że wobec tego smaku nie można być obojętnym.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej