Roladki z żółtym serem i szynką parmeńską przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z żółtym serem i szynką parmeńską

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

3

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

150 gramów

2 plastry

2 plastry

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj w wodzie z rozpuszczoną bulionetką Knorr. Odcedź i trzymaj pod przykryciem.

Krok 2

Mięso opłucz i osusz papierowym ręczniki. Podziel na 2 kawałki i rozbij tłuczkiem na cieńsze płaty.

Krok 3

Każdy kawałek mięsa oprósz pieprzem i smażoną cebulą w mini kostkach Knorr. Na doprawionych płatach mięsa rozłożyć po plastrze żółtego sera i plastrze szynki parmeńskiej oraz posiekany czosnek. Mięso zwiń w roladki, zepnij wykałaczkami i posyp je przyprawą do mięs Knorr.

Krok 4

Na patelni rozgrzej oliwę i połóż roladki. Smaż na małym ogniu – najlepiej pod przykryciem. Pod koniec smażenia zdejmij pokrywkę i zrumień roladki ze wszystkich stron. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z żółtym serem i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z żółtym serem i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z żółtym serem i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z żółtym serem i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z żółtym serem i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z żółtym serem i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z żółtym serem i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z żółtym serem i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej