Roladki z żółtym serem i szynką parmeńską
średnie
7 osób zapisało
Składniki
300 gramów
150 gramów
2 plastry
2 plastry
1 sztuka
1 szczypta
2 łyżki
1 łyżeczka
1 szczypta
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj w wodzie z rozpuszczoną bulionetką Knorr. Odcedź i trzymaj pod przykryciem.
Krok 2
Mięso opłucz i osusz papierowym ręczniki. Podziel na 2 kawałki i rozbij tłuczkiem na cieńsze płaty.
Krok 3
Każdy kawałek mięsa oprósz pieprzem i smażoną cebulą w mini kostkach Knorr. Na doprawionych płatach mięsa rozłożyć po plastrze żółtego sera i plastrze szynki parmeńskiej oraz posiekany czosnek. Mięso zwiń w roladki, zepnij wykałaczkami i posyp je przyprawą do mięs Knorr.
Krok 4
Na patelni rozgrzej oliwę i połóż roladki. Smaż na małym ogniu – najlepiej pod przykryciem. Pod koniec smażenia zdejmij pokrywkę i zrumień roladki ze wszystkich stron. Podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej