Roladki z żółtym serem i szynką parmeńską

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

3

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

150 gramów

2 plastry

2 plastry

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj w wodzie z rozpuszczoną bulionetką Knorr. Odcedź i trzymaj pod przykryciem.

Krok 2

Mięso opłucz i osusz papierowym ręczniki. Podziel na 2 kawałki i rozbij tłuczkiem na cieńsze płaty.

Krok 3

Każdy kawałek mięsa oprósz pieprzem i smażoną cebulą w mini kostkach Knorr. Na doprawionych płatach mięsa rozłożyć po plastrze żółtego sera i plastrze szynki parmeńskiej oraz posiekany czosnek. Mięso zwiń w roladki, zepnij wykałaczkami i posyp je przyprawą do mięs Knorr.

Krok 4

Na patelni rozgrzej oliwę i połóż roladki. Smaż na małym ogniu – najlepiej pod przykryciem. Pod koniec smażenia zdejmij pokrywkę i zrumień roladki ze wszystkich stron. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z żółtym serem i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z żółtym serem i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z żółtym serem i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z żółtym serem i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z żółtym serem i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z żółtym serem i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z żółtym serem i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej