Roladki z żółtym serem i szynką parmeńską przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z żółtym serem i szynką parmeńską

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

3

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

300 gramów

1 łyżeczka

0.5 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

150 gramów

2 plastry

2 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj w wodzie z rozpuszczoną bulionetką Knorr. Odcedź i trzymaj pod przykryciem.

Krok 2

Mięso opłucz i osusz papierowym ręczniki. Podziel na 2 kawałki i rozbij tłuczkiem na cieńsze płaty.

Krok 3

Każdy kawałek mięsa oprósz pieprzem i smażoną cebulą w mini kostkach Knorr. Na doprawionych płatach mięsa rozłożyć po plastrze żółtego sera i plastrze szynki parmeńskiej oraz posiekany czosnek. Mięso zwiń w roladki, zepnij wykałaczkami i posyp je przyprawą do mięs Knorr.

Krok 4

Na patelni rozgrzej oliwę i połóż roladki. Smaż na małym ogniu – najlepiej pod przykryciem. Pod koniec smażenia zdejmij pokrywkę i zrumień roladki ze wszystkich stron. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z żółtym serem i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z żółtym serem i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z żółtym serem i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z żółtym serem i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z żółtym serem i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z żółtym serem i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z żółtym serem i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z żółtym serem i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Roladki Chrzanowe
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej