Roladki drobiowe z warzywnym farszem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki drobiowe

Autor: kecze1

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 plastry

20 gramów

2 łyżeczki

2 szczypty

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę, ogórka i cebule cienko zetrzeć.

Krok 2

Pieczarki pokroić i podsmażyć.

Krok 3

Boczek drobno pokroić.

Krok 4

Wszystko wymieszać z przyprawą do mięs i musztardą.

Krok 5

Filety cienko rozbić i posypać rozkruszoną kostką knorr i nałożyć farsz.

Krok 6

Mięso zawinąć i zawiązać nitką w roladki.

Krok 7

Smażyć na tłuszczu na złoty kolor (można obsypać przyprawa do kurczaka). Podlać gorącą wodą i dusić około 30 minut. Danie pysznie smakuje z kluskami śląskimi i surówką z kapusty pekińskiej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Roladki drobioweRoladki drobiowe

Poszukujesz przepisu na uniwersalne danie, które sprawdzi się jako obiad lub potrawa na gorącą kolację? Roladki drobiowe to doskonała propozycja. Wspaniale prezentują się na talerzu i zaskakują swoim smakiem. Sekretem udanego dania jest przyrządzenie wyrazistego farszu. W jego podstawowym składzie powinny znaleźć się: marchewka, cebula, ogórek kiszony, pieczarki i boczek. Składniki wystarczy drobno pokroić, a następnie dokładnie ze sobą wymieszać, doprawiając do smaku. Szukając odpowiednich przypraw, sięgnij po gotową mieszankę do mięs lub skomponuj własną na bazie suszonych ziół. Nie zapomnij o odrobinie pikanterii. Zapewni ją Twojemu daniu ostra papryka, curry, czosnek lub dodatek musztardy. Takim farszem posmaruj cienko rozbite filety kurczaka. Zawiń je w roladki i zawiąż nitką lub wzmocnij wykałaczką, tak aby podczas podsmażania i duszenia nie rozpadły się. Danie podawaj na ciepło z kluskami śląskimi, ziemniakami, kaszą bądź ryżem. Będzie smaczne także z sałatką z kapusty pekińskiej lub z sezonowych warzyw. Podstawową wersję farszu urozmaicaj, eksperymentując z rodzajem wędliny i włoszczyzną. Zainspiruj się i samodzielnie przyrządź roladki drobiowe!