Roladki drobiowe z warzywnym farszem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki drobiowe

Autor: kecze1

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 plastry

20 gramów

2 łyżeczki

2 szczypty

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę, ogórka i cebule cienko zetrzeć.

Krok 2

Pieczarki pokroić i podsmażyć.

Krok 3

Boczek drobno pokroić.

Krok 4

Wszystko wymieszać z przyprawą do mięs i musztardą.

Krok 5

Filety cienko rozbić i posypać rozkruszoną kostką knorr i nałożyć farsz.

Krok 6

Mięso zawinąć i zawiązać nitką w roladki.

Krok 7

Smażyć na tłuszczu na złoty kolor (można obsypać przyprawa do kurczaka). Podlać gorącą wodą i dusić około 30 minut. Danie pysznie smakuje z kluskami śląskimi i surówką z kapusty pekińskiej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Roladki drobioweRoladki drobiowe

Poszukujesz przepisu na uniwersalne danie, które sprawdzi się jako obiad lub potrawa na gorącą kolację? Roladki drobiowe to doskonała propozycja. Wspaniale prezentują się na talerzu i zaskakują swoim smakiem. Sekretem udanego dania jest przyrządzenie wyrazistego farszu. W jego podstawowym składzie powinny znaleźć się: marchewka, cebula, ogórek kiszony, pieczarki i boczek. Składniki wystarczy drobno pokroić, a następnie dokładnie ze sobą wymieszać, doprawiając do smaku. Szukając odpowiednich przypraw, sięgnij po gotową mieszankę do mięs lub skomponuj własną na bazie suszonych ziół. Nie zapomnij o odrobinie pikanterii. Zapewni ją Twojemu daniu ostra papryka, curry, czosnek lub dodatek musztardy. Takim farszem posmaruj cienko rozbite filety kurczaka. Zawiń je w roladki i zawiąż nitką lub wzmocnij wykałaczką, tak aby podczas podsmażania i duszenia nie rozpadły się. Danie podawaj na ciepło z kluskami śląskimi, ziemniakami, kaszą bądź ryżem. Będzie smaczne także z sałatką z kapusty pekińskiej lub z sezonowych warzyw. Podstawową wersję farszu urozmaicaj, eksperymentując z rodzajem wędliny i włoszczyzną. Zainspiruj się i samodzielnie przyrządź roladki drobiowe!