Roladki drobiowe

Autor: kecze1 kecze1

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

16 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

20 gramów

2 plastry

1 sztuka

2 łyżeczki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę, ogórka i cebule cienko zetrzeć.

Krok 2

Pieczarki pokroić i podsmażyć.

Krok 3

Boczek drobno pokroić.

Krok 4

Wszystko wymieszać z przyprawą do mięs i musztardą.

Krok 5

Filety cienko rozbić i posypać rozkruszoną kostką knorr i nałożyć farsz.

Krok 6

Mięso zawinąć i zawiązać nitką w roladki.

Krok 7

Smażyć na tłuszczu na złoty kolor (można obsypać przyprawa do kurczaka). Podlać gorącą wodą i dusić około 30 minut. Danie pysznie smakuje z kluskami śląskimi i surówką z kapusty pekińskiej.

0

Opinie o przepisie

Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Roladki drobioweRoladki drobiowe

Poszukujesz przepisu na uniwersalne danie, które sprawdzi się jako obiad lub potrawa na gorącą kolację? Roladki drobiowe to doskonała propozycja. Wspaniale prezentują się na talerzu i zaskakują swoim smakiem. Sekretem udanego dania jest przyrządzenie wyrazistego farszu. W jego podstawowym składzie powinny znaleźć się: marchewka, cebula, ogórek kiszony, pieczarki i boczek. Składniki wystarczy drobno pokroić, a następnie dokładnie ze sobą wymieszać, doprawiając do smaku. Szukając odpowiednich przypraw, sięgnij po gotową mieszankę do mięs lub skomponuj własną na bazie suszonych ziół. Nie zapomnij o odrobinie pikanterii. Zapewni ją Twojemu daniu ostra papryka, curry, czosnek lub dodatek musztardy. Takim farszem posmaruj cienko rozbite filety kurczaka. Zawiń je w roladki i zawiąż nitką lub wzmocnij wykałaczką, tak aby podczas podsmażania i duszenia nie rozpadły się. Danie podawaj na ciepło z kluskami śląskimi, ziemniakami, kaszą bądź ryżem. Będzie smaczne także z sałatką z kapusty pekińskiej lub z sezonowych warzyw. Podstawową wersję farszu urozmaicaj, eksperymentując z rodzajem wędliny i włoszczyzną. Zainspiruj się i samodzielnie przyrządź roladki drobiowe!