Roladki schabowe z szynką i kurkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki schabowe z szynką i kurkami

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
24 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 plastry

1 plaster

25 dekagramów

1 sztuka

2 łyżki

3 szczypty

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W pierwszej kolejności przygotowujemy farsz z kurek. Na 1 łyżce oleju dusimy 25 dag kurek i posiekana w kostkę cebulę, połowę zostawiamy, a drugą częścią będziemy faszerować schab.

Krok 2

Następnie rozbijamy dokładnie plastry schabu i posypujemy je Przyprawą do karkówki Knorr. Plaster szynki kroimy na 3 części i układamy je na schabie, obok kładziemy duszone kurki z cebulką. Zwijamy roladki ciasno, spinamy je wykałaczkami i posypujemy tą samą Przyprawą do karkówki Knorr co w środku.

Krok 3

Obsmażamy dokładnie roladki z każdej strony na patelni grillowej, na 1 łyżce oleju, podlewamy wrząca wodą, dodajemy 1 opakowanie bulion Babuni wołowy, przykrywamy i dusimy do miękkości, w razie czego uzupełniając wodą. Roladki wykładamy na talerz, posypujemy duszonymi kurkami, robimy z nich dowolną dekorację.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki schabowe z szynką i kurkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki schabowe z szynką i kurkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki schabowe z szynką i kurkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki schabowe z szynką i kurkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki schabowe z szynką i kurkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki schabowe z szynką i kurkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki schabowe z szynką i kurkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki schabowe z szynką i kurkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej