Roladki schabowe z szynką i kurkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki schabowe z szynką i kurkami

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
24 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 plastry

1 plaster

25 dekagramów

1 sztuka

2 łyżki

3 szczypty

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W pierwszej kolejności przygotowujemy farsz z kurek. Na 1 łyżce oleju dusimy 25 dag kurek i posiekana w kostkę cebulę, połowę zostawiamy, a drugą częścią będziemy faszerować schab.

Krok 2

Następnie rozbijamy dokładnie plastry schabu i posypujemy je Przyprawą do karkówki Knorr. Plaster szynki kroimy na 3 części i układamy je na schabie, obok kładziemy duszone kurki z cebulką. Zwijamy roladki ciasno, spinamy je wykałaczkami i posypujemy tą samą Przyprawą do karkówki Knorr co w środku.

Krok 3

Obsmażamy dokładnie roladki z każdej strony na patelni grillowej, na 1 łyżce oleju, podlewamy wrząca wodą, dodajemy 1 opakowanie bulion Babuni wołowy, przykrywamy i dusimy do miękkości, w razie czego uzupełniając wodą. Roladki wykładamy na talerz, posypujemy duszonymi kurkami, robimy z nich dowolną dekorację.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki schabowe z szynką i kurkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki schabowe z szynką i kurkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki schabowe z szynką i kurkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki schabowe z szynką i kurkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki schabowe z szynką i kurkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki schabowe z szynką i kurkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki schabowe z szynką i kurkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki schabowe z szynką i kurkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej