Roladki schabowe z szynką i kurkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki schabowe z szynką i kurkami

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

24 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

49 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 plastry

1 plaster

25 dekagramów

1 sztuka

2 łyżki

3 szczypty

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W pierwszej kolejności przygotowujemy farsz z kurek. Na 1 łyżce oleju dusimy 25 dag kurek i posiekana w kostkę cebulę, połowę zostawiamy, a drugą częścią będziemy faszerować schab.

Krok 2

Następnie rozbijamy dokładnie plastry schabu i posypujemy je Przyprawą do karkówki Knorr. Plaster szynki kroimy na 3 części i układamy je na schabie, obok kładziemy duszone kurki z cebulką. Zwijamy roladki ciasno, spinamy je wykałaczkami i posypujemy tą samą Przyprawą do karkówki Knorr co w środku.

Krok 3

Obsmażamy dokładnie roladki z każdej strony na patelni grillowej, na 1 łyżce oleju, podlewamy wrząca wodą, dodajemy 1 opakowanie bulion Babuni wołowy, przykrywamy i dusimy do miękkości, w razie czego uzupełniając wodą. Roladki wykładamy na talerz, posypujemy duszonymi kurkami, robimy z nich dowolną dekorację.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki schabowe z szynką i kurkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki schabowe z szynką i kurkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki schabowe z szynką i kurkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki schabowe z szynką i kurkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki schabowe z szynką i kurkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki schabowe z szynką i kurkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki schabowe z szynką i kurkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki schabowe z szynką i kurkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej