Roladki schabowe z szynką i kurkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki schabowe z szynką i kurkami

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
24 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 plastry

1 plaster

25 dekagramów

1 sztuka

2 łyżki

3 szczypty

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W pierwszej kolejności przygotowujemy farsz z kurek. Na 1 łyżce oleju dusimy 25 dag kurek i posiekana w kostkę cebulę, połowę zostawiamy, a drugą częścią będziemy faszerować schab.

Krok 2

Następnie rozbijamy dokładnie plastry schabu i posypujemy je Przyprawą do karkówki Knorr. Plaster szynki kroimy na 3 części i układamy je na schabie, obok kładziemy duszone kurki z cebulką. Zwijamy roladki ciasno, spinamy je wykałaczkami i posypujemy tą samą Przyprawą do karkówki Knorr co w środku.

Krok 3

Obsmażamy dokładnie roladki z każdej strony na patelni grillowej, na 1 łyżce oleju, podlewamy wrząca wodą, dodajemy 1 opakowanie bulion Babuni wołowy, przykrywamy i dusimy do miękkości, w razie czego uzupełniając wodą. Roladki wykładamy na talerz, posypujemy duszonymi kurkami, robimy z nich dowolną dekorację.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki schabowe z szynką i kurkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki schabowe z szynką i kurkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki schabowe z szynką i kurkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki schabowe z szynką i kurkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki schabowe z szynką i kurkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki schabowe z szynką i kurkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki schabowe z szynką i kurkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki schabowe z szynką i kurkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej