PRZEPISY.PL

Francuska zupa cebulowa zapiekana z serem

  • 30
  • 2
  • Łatwe
  • 0
2
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • margaryna1 łyżka
  • estragon suszony
  • majeranek suszony
  • koncentrat pomidorowy1 łyżka
  • jajko1 szt
  • Krok 1

    Cebulę pokrój w drobne piórka, a czosnek posiekaj.
  • Krok 2

    Następnie całość podsmaż w garnku z oliwą. Po chwili smażenia dodaj margarynę i poczekaj aż cebula zrobi się szklista.
  • Krok 3

    Teraz dodaj koncentrat pomidorowy oraz zioła i smaż całość jeszcze kilka minut.
  • Krok 4

    Zupę Knorr wymieszaj z 500ml wody i wlej do garnka z cebulą. Dokładnie wymieszaj i gotuj ok. 5 minut.
  • Krok 5

    Gotową zupę przelej do wysokich kokilek. Następnie z ciasta francuskiego wytnij okrągłe placki o średnicy szerszej o 1cm od kokilki w której jest zupa.
  • Krok 6

    Do zupy dodaj kawałki pokruszonego sera. Na wierzchu połóż ciasto francuskie i przyciśnij ręką aby przykleiło się do rantów naczynia.
  • Krok 7

    Posmaruj rozkłóconym żółtkiem i wstaw do rozgrzanego do 210 stopni piekarnika. Podawaj jak tylko ciasto się zarumieni.

Więcej przepisów z tym produktem

Francuska zupa cebulowa KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

379
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
146
osób dodało do Mniamlisty
30''
6
Łatwe
228
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Średnie
105
osób dodało do Mniamlisty
60''
8
Łatwe