Mozzarella z oliwą z oliwek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mozzarella z oliwą z oliwek

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
160 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

71 osób wydrukowało

Pobierz pdf

113 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 łyżek

null

null

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mozzarellę w plastry o grubości około 1 centymetra. Ułóż na talerzu.

Mozzarella z oliwą z oliwek  - Krok 1

Krok 2

Przygotuj Sos sałatkowy włoski Knorr według przepisu na opakowaniu.

Mozzarella z oliwą z oliwek  - Krok 2

Krok 3

Polej nim obficie ser.

Mozzarella z oliwą z oliwek  - Krok 3

Krok 4

Pokrój liście bazylii w paski, tak zwane julienne. Julienne z bazylii przygotowujemy w następujący sposób: liście układamy jeden na drugi zwijamy w rulonik i kroimy ostrym nożem w poprzek liści. Udekoruj ser.

Mozzarella z oliwą z oliwek  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mozzarella z oliwą z oliwek  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mozzarella z oliwą z oliwek  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mozzarella z oliwą z oliwek  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mozzarella z oliwą z oliwek  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mozzarella z oliwą z oliwek  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mozzarella z oliwą z oliwek  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mozzarella z oliwą z oliwek  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mozzarella z oliwą z oliwek  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kalafior smażony
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Mozzarella z oliwą z oliwek Mozzarella z oliwą z oliwek

Pokrój mozzarellę w plastry o grubości około 1 centymetra. Ułóż na talerzu.