Mozzarella z oliwą z oliwek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mozzarella z oliwą z oliwek

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

159 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

71 osób wydrukowało

Pobierz pdf

111 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 łyżek

null

null

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mozzarellę w plastry o grubości około 1 centymetra. Ułóż na talerzu.

Mozzarella z oliwą z oliwek  - Krok 1

Krok 2

Przygotuj Sos sałatkowy włoski Knorr według przepisu na opakowaniu.

Mozzarella z oliwą z oliwek  - Krok 2

Krok 3

Polej nim obficie ser.

Mozzarella z oliwą z oliwek  - Krok 3

Krok 4

Pokrój liście bazylii w paski, tak zwane julienne. Julienne z bazylii przygotowujemy w następujący sposób: liście układamy jeden na drugi zwijamy w rulonik i kroimy ostrym nożem w poprzek liści. Udekoruj ser.

Mozzarella z oliwą z oliwek  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mozzarella z oliwą z oliwek  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mozzarella z oliwą z oliwek  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mozzarella z oliwą z oliwek  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mozzarella z oliwą z oliwek  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mozzarella z oliwą z oliwek  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mozzarella z oliwą z oliwek  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mozzarella z oliwą z oliwek  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mozzarella z oliwą z oliwek  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Mozzarella z oliwą z oliwek Mozzarella z oliwą z oliwek

Pokrój mozzarellę w plastry o grubości około 1 centymetra. Ułóż na talerzu.