Składniki
6 łyżek
null
null
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mozzarellę w plastry o grubości około 1 centymetra. Ułóż na talerzu.
Krok 2
Przygotuj Sos sałatkowy włoski Knorr według przepisu na opakowaniu.
Krok 3
Polej nim obficie ser.
Krok 4
Pokrój liście bazylii w paski, tak zwane julienne. Julienne z bazylii przygotowujemy w następujący sposób: liście układamy jeden na drugi zwijamy w rulonik i kroimy ostrym nożem w poprzek liści. Udekoruj ser.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.
Czytaj więcejJesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.
Czytaj więcej