Regaty na Zatoce Meksykańskiej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Regaty na Zatoce Meksykańskiej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżeczki

3 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

3 plastry

0.5 sztuki

4 sztuki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

0.75 szklanki

1 szklanka

2 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso rozbij, pokrój w paski, posyp marynatą Wraps Fajitas Chilli, po czym dodaj 1 łyżkę oleju. Wymieszaj i odstaw do lodówki na przynajmniej 15 minut.

Krok 2

Papryki pokrój w paski, cebule w krążki. Pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę.

Krok 3

Na rozgrzany tłuszcz wrzuć mięso i obsmaż ze wszystkich stron. Dodaj cebulę i zeszklij.

Krok 4

Dorzuć papryki, pomidory i koncentrat. Wymieszaj, po czym wlej około pół szklanki wody i duś pod przykryciem 10 minut. Na koniec dodaj kukurydzę i ewentualnie dopraw solą.

Krok 5

Ryż ugotuj na sypko. Małe kieliszki posmaruj od środka masłem, nałóż do pełna gorący ryż, ugnieć łyżeczką. Przyłóż wierzchem do powierzchni talerza i podnieś kieliszek - na talerzu powinien zostać kopczyk ryżu.

Krok 6

Ustaw po 3 takie kopczyki na każdym talerzu, otocz je mięsem z warzywami. Na ryżu połóż po listku bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Regaty na Zatoce Meksykańskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Regaty na Zatoce Meksykańskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Regaty na Zatoce Meksykańskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Regaty na Zatoce Meksykańskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Regaty na Zatoce Meksykańskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Regaty na Zatoce Meksykańskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Regaty na Zatoce Meksykańskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Regaty na Zatoce Meksykańskiej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa kapuśniak
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej