Regaty na Zatoce Meksykańskiej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Regaty na Zatoce Meksykańskiej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżeczki

3 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

3 plastry

0.5 sztuki

4 sztuki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

0.75 szklanki

1 szklanka

2 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso rozbij, pokrój w paski, posyp marynatą Wraps Fajitas Chilli, po czym dodaj 1 łyżkę oleju. Wymieszaj i odstaw do lodówki na przynajmniej 15 minut.

Krok 2

Papryki pokrój w paski, cebule w krążki. Pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę.

Krok 3

Na rozgrzany tłuszcz wrzuć mięso i obsmaż ze wszystkich stron. Dodaj cebulę i zeszklij.

Krok 4

Dorzuć papryki, pomidory i koncentrat. Wymieszaj, po czym wlej około pół szklanki wody i duś pod przykryciem 10 minut. Na koniec dodaj kukurydzę i ewentualnie dopraw solą.

Krok 5

Ryż ugotuj na sypko. Małe kieliszki posmaruj od środka masłem, nałóż do pełna gorący ryż, ugnieć łyżeczką. Przyłóż wierzchem do powierzchni talerza i podnieś kieliszek - na talerzu powinien zostać kopczyk ryżu.

Krok 6

Ustaw po 3 takie kopczyki na każdym talerzu, otocz je mięsem z warzywami. Na ryżu połóż po listku bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Regaty na Zatoce Meksykańskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Regaty na Zatoce Meksykańskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Regaty na Zatoce Meksykańskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Regaty na Zatoce Meksykańskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Regaty na Zatoce Meksykańskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Regaty na Zatoce Meksykańskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Regaty na Zatoce Meksykańskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Regaty na Zatoce Meksykańskiej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pstrąg z patelni
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej