Regaty na Zatoce Meksykańskiej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Regaty na Zatoce Meksykańskiej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżeczki

3 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

3 plastry

0.5 sztuki

4 sztuki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

0.75 szklanki

1 szklanka

2 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso rozbij, pokrój w paski, posyp marynatą Wraps Fajitas Chilli, po czym dodaj 1 łyżkę oleju. Wymieszaj i odstaw do lodówki na przynajmniej 15 minut.

Krok 2

Papryki pokrój w paski, cebule w krążki. Pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę.

Krok 3

Na rozgrzany tłuszcz wrzuć mięso i obsmaż ze wszystkich stron. Dodaj cebulę i zeszklij.

Krok 4

Dorzuć papryki, pomidory i koncentrat. Wymieszaj, po czym wlej około pół szklanki wody i duś pod przykryciem 10 minut. Na koniec dodaj kukurydzę i ewentualnie dopraw solą.

Krok 5

Ryż ugotuj na sypko. Małe kieliszki posmaruj od środka masłem, nałóż do pełna gorący ryż, ugnieć łyżeczką. Przyłóż wierzchem do powierzchni talerza i podnieś kieliszek - na talerzu powinien zostać kopczyk ryżu.

Krok 6

Ustaw po 3 takie kopczyki na każdym talerzu, otocz je mięsem z warzywami. Na ryżu połóż po listku bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Regaty na Zatoce Meksykańskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Regaty na Zatoce Meksykańskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Regaty na Zatoce Meksykańskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Regaty na Zatoce Meksykańskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Regaty na Zatoce Meksykańskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Regaty na Zatoce Meksykańskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Regaty na Zatoce Meksykańskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Regaty na Zatoce Meksykańskiej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Szybka zalewajka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej