
Składniki
2 łyżeczki
3 łyżki
2 sztuki
1 szczypta
3 plastry
0.5 sztuki
4 sztuki
0.5 sztuki
0.5 sztuki
0.75 szklanki
1 szklanka
2 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso rozbij, pokrój w paski, posyp marynatą Wraps Fajitas Chilli, po czym dodaj 1 łyżkę oleju. Wymieszaj i odstaw do lodówki na przynajmniej 15 minut.
Krok 2
Papryki pokrój w paski, cebule w krążki. Pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę.
Krok 3
Na rozgrzany tłuszcz wrzuć mięso i obsmaż ze wszystkich stron. Dodaj cebulę i zeszklij.
Krok 4
Dorzuć papryki, pomidory i koncentrat. Wymieszaj, po czym wlej około pół szklanki wody i duś pod przykryciem 10 minut. Na koniec dodaj kukurydzę i ewentualnie dopraw solą.
Krok 5
Ryż ugotuj na sypko. Małe kieliszki posmaruj od środka masłem, nałóż do pełna gorący ryż, ugnieć łyżeczką. Przyłóż wierzchem do powierzchni talerza i podnieś kieliszek - na talerzu powinien zostać kopczyk ryżu.
Krok 6
Ustaw po 3 takie kopczyki na każdym talerzu, otocz je mięsem z warzywami. Na ryżu połóż po listku bazylii.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej