Kiełbasa biała przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kiełbasa biała

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

1

24 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

3 łyżki

200 mililitrów

2 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Naczynie żaroodporne dokładnie wysmarować olejem. Ułożyć w nim pęta białej kiełbasy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i piec około 25 minut. W połowie czasu pieczenia białe kiełbasy polać piwem karmelowym. Dodać listki laurowe, ziarenka pieprzu i ziela angielskiego.

Krok 2

Gotową kiełbasę podawać razem z zalewą piwną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kiełbasa biała - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kiełbasa biała - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kiełbasa biała - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kiełbasa biała - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kiełbasa biała - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kiełbasa biała - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kiełbasa biała - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kiełbasa biała - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej