Kiełbasa biała

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

1

24 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

3 łyżki

200 mililitrów

2 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Naczynie żaroodporne dokładnie wysmarować olejem. Ułożyć w nim pęta białej kiełbasy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i piec około 25 minut. W połowie czasu pieczenia białe kiełbasy polać piwem karmelowym. Dodać listki laurowe, ziarenka pieprzu i ziela angielskiego.

Krok 2

Gotową kiełbasę podawać razem z zalewą piwną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kiełbasa biała - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kiełbasa biała - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kiełbasa biała - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kiełbasa biała - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kiełbasa biała - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kiełbasa biała - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kiełbasa biała - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej