Kiełbasa biała przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kiełbasa biała

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

1

24 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

4 sztuki

2 sztuki

1.5 kilograma

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Naczynie żaroodporne dokładnie wysmarować olejem. Ułożyć w nim pęta białej kiełbasy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i piec około 25 minut. W połowie czasu pieczenia białe kiełbasy polać piwem karmelowym. Dodać listki laurowe, ziarenka pieprzu i ziela angielskiego.

Krok 2

Gotową kiełbasę podawać razem z zalewą piwną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kiełbasa biała - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kiełbasa biała - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kiełbasa biała - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kiełbasa biała - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kiełbasa biała - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kiełbasa biała - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kiełbasa biała - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kiełbasa biała - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Faszerowane ziemniaki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej