
Składniki
1.5 kilograma
3 łyżki
200 mililitrów
2 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Naczynie żaroodporne dokładnie wysmarować olejem. Ułożyć w nim pęta białej kiełbasy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i piec około 25 minut. W połowie czasu pieczenia białe kiełbasy polać piwem karmelowym. Dodać listki laurowe, ziarenka pieprzu i ziela angielskiego.
Krok 2
Gotową kiełbasę podawać razem z zalewą piwną.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej