Kiełbasa biała przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kiełbasa biała

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

1

24 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

3 łyżki

200 mililitrów

2 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Naczynie żaroodporne dokładnie wysmarować olejem. Ułożyć w nim pęta białej kiełbasy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i piec około 25 minut. W połowie czasu pieczenia białe kiełbasy polać piwem karmelowym. Dodać listki laurowe, ziarenka pieprzu i ziela angielskiego.

Krok 2

Gotową kiełbasę podawać razem z zalewą piwną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kiełbasa biała - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kiełbasa biała - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kiełbasa biała - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kiełbasa biała - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kiełbasa biała - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kiełbasa biała - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kiełbasa biała - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ragout sprzątaczki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej