
Składniki
3 łyżki
4 sztuki
2 sztuki
1.5 kilograma
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Naczynie żaroodporne dokładnie wysmarować olejem. Ułożyć w nim pęta białej kiełbasy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i piec około 25 minut. W połowie czasu pieczenia białe kiełbasy polać piwem karmelowym. Dodać listki laurowe, ziarenka pieprzu i ziela angielskiego.
Krok 2
Gotową kiełbasę podawać razem z zalewą piwną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej