
Składniki
3 łyżki
4 sztuki
2 sztuki
1.5 kilograma
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Naczynie żaroodporne dokładnie wysmarować olejem. Ułożyć w nim pęta białej kiełbasy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i piec około 25 minut. W połowie czasu pieczenia białe kiełbasy polać piwem karmelowym. Dodać listki laurowe, ziarenka pieprzu i ziela angielskiego.
Krok 2
Gotową kiełbasę podawać razem z zalewą piwną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























