
Składniki
2 sztuki
0.5 szklanki
1 sztuka
1 szklanka
1 sztuka
null
1 sztuka
null
1 pęczek
0.5 grama
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obraną i drobno posiekaną cebulę zeszklij na rozgrzanym oleju. Dokładnie wymieszaj mieloną wieprzowinę z jajkiem, namoczoną w mleku i odciśniętą kajzerką. Dopraw pieprzem.
Krok 4
Do gotującego się bulionu wrzuć pulpeciki.
Krok 5
Dodaj warzywa. Duś pod przykryciem ok. 15 min.
Krok 2
Formuj niewielkie kulki i obtocz je w mące.
Krok 3
Zagotuj 2 szklanki wody i rozprowadź w niej Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr.
Krok 6
Dodaj śmietanę, posiekany koperek. Dopraw pieprzem. Podawaj na gorąco.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej