
Składniki
2 sztuki
0.5 szklanki
1 sztuka
1 szklanka
1 sztuka
null
1 sztuka
null
1 pęczek
0.5 grama
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obraną i drobno posiekaną cebulę zeszklij na rozgrzanym oleju. Dokładnie wymieszaj mieloną wieprzowinę z jajkiem, namoczoną w mleku i odciśniętą kajzerką. Dopraw pieprzem.
Krok 4
Do gotującego się bulionu wrzuć pulpeciki.
Krok 5
Dodaj warzywa. Duś pod przykryciem ok. 15 min.
Krok 2
Formuj niewielkie kulki i obtocz je w mące.
Krok 3
Zagotuj 2 szklanki wody i rozprowadź w niej Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr.
Krok 6
Dodaj śmietanę, posiekany koperek. Dopraw pieprzem. Podawaj na gorąco.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej