Duszone pulpeciki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone pulpeciki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 szklanki

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

null

1 sztuka

null

1 pęczek

0.5 grama

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obraną i drobno posiekaną cebulę zeszklij na rozgrzanym oleju. Dokładnie wymieszaj mieloną wieprzowinę z jajkiem, namoczoną w mleku i odciśniętą kajzerką. Dopraw pieprzem.

Krok 4

Do gotującego się bulionu wrzuć pulpeciki.

Krok 5

Dodaj warzywa. Duś pod przykryciem ok. 15 min.

Krok 2

Formuj niewielkie kulki i obtocz je w mące.

Krok 3

Zagotuj 2 szklanki wody i rozprowadź w niej Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr.

Krok 6

Dodaj śmietanę, posiekany koperek. Dopraw pieprzem. Podawaj na gorąco.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej