Duszone pulpeciki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone pulpeciki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 szklanki

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

null

1 sztuka

null

1 pęczek

0.5 grama

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obraną i drobno posiekaną cebulę zeszklij na rozgrzanym oleju. Dokładnie wymieszaj mieloną wieprzowinę z jajkiem, namoczoną w mleku i odciśniętą kajzerką. Dopraw pieprzem.

Krok 4

Do gotującego się bulionu wrzuć pulpeciki.

Krok 5

Dodaj warzywa. Duś pod przykryciem ok. 15 min.

Krok 2

Formuj niewielkie kulki i obtocz je w mące.

Krok 3

Zagotuj 2 szklanki wody i rozprowadź w niej Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr.

Krok 6

Dodaj śmietanę, posiekany koperek. Dopraw pieprzem. Podawaj na gorąco.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej