
Składniki
2 sztuki
0.5 szklanki
1 sztuka
1 szklanka
1 sztuka
null
1 sztuka
null
1 pęczek
0.5 grama
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obraną i drobno posiekaną cebulę zeszklij na rozgrzanym oleju. Dokładnie wymieszaj mieloną wieprzowinę z jajkiem, namoczoną w mleku i odciśniętą kajzerką. Dopraw pieprzem.
Krok 4
Do gotującego się bulionu wrzuć pulpeciki.
Krok 5
Dodaj warzywa. Duś pod przykryciem ok. 15 min.
Krok 2
Formuj niewielkie kulki i obtocz je w mące.
Krok 3
Zagotuj 2 szklanki wody i rozprowadź w niej Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr.
Krok 6
Dodaj śmietanę, posiekany koperek. Dopraw pieprzem. Podawaj na gorąco.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej