Duszone pulpeciki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone pulpeciki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

0.5 grama

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szklanki

1 pęczek

1 szklanka

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obraną i drobno posiekaną cebulę zeszklij na rozgrzanym oleju. Dokładnie wymieszaj mieloną wieprzowinę z jajkiem, namoczoną w mleku i odciśniętą kajzerką. Dopraw pieprzem.

Krok 4

Do gotującego się bulionu wrzuć pulpeciki.

Krok 5

Dodaj warzywa. Duś pod przykryciem ok. 15 min.

Krok 2

Formuj niewielkie kulki i obtocz je w mące.

Krok 3

Zagotuj 2 szklanki wody i rozprowadź w niej Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr.

Krok 6

Dodaj śmietanę, posiekany koperek. Dopraw pieprzem. Podawaj na gorąco.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej