Pomidory po hiszpańsku

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

3 sztuki

1 szczypta

1 pęczek

0.5 szklanki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę zalej wodą, zagotuj i odstaw na 2 godziny. Odcedź.

Krok 2

Pomidory pokrój na mniejsze kawałki, cebulę posiekaj.

Krok 3

Składniki wymieszaj z fasolą i groszkiem.

Krok 4

Dodaj posiekaną natkę oraz majonez. Ponownie wymieszaj i dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

14 osób ogląda przepis:
Karpatka
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej