Pomidory po hiszpańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidory po hiszpańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

3 sztuki

1 szczypta

1 pęczek

0.5 szklanki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę zalej wodą, zagotuj i odstaw na 2 godziny. Odcedź.

Krok 2

Pomidory pokrój na mniejsze kawałki, cebulę posiekaj.

Krok 3

Składniki wymieszaj z fasolą i groszkiem.

Krok 4

Dodaj posiekaną natkę oraz majonez. Ponownie wymieszaj i dopraw do smaku.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidory po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidory po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidory po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidory po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidory po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidory po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidory po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidory po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szybka sałatka na grilla
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej