
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
3 sztuki
1 szczypta
1 pęczek
0.5 szklanki
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolę zalej wodą, zagotuj i odstaw na 2 godziny. Odcedź.
Krok 2
Pomidory pokrój na mniejsze kawałki, cebulę posiekaj.
Krok 3
Składniki wymieszaj z fasolą i groszkiem.
Krok 4
Dodaj posiekaną natkę oraz majonez. Ponownie wymieszaj i dopraw do smaku.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej