Pomidory po hiszpańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidory po hiszpańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

3 sztuki

1 szczypta

1 pęczek

0.5 szklanki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę zalej wodą, zagotuj i odstaw na 2 godziny. Odcedź.

Krok 2

Pomidory pokrój na mniejsze kawałki, cebulę posiekaj.

Krok 3

Składniki wymieszaj z fasolą i groszkiem.

Krok 4

Dodaj posiekaną natkę oraz majonez. Ponownie wymieszaj i dopraw do smaku.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidory po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidory po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidory po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidory po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidory po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidory po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidory po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidory po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej