
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
3 sztuki
1 szczypta
1 pęczek
0.5 szklanki
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolę zalej wodą, zagotuj i odstaw na 2 godziny. Odcedź.
Krok 2
Pomidory pokrój na mniejsze kawałki, cebulę posiekaj.
Krok 3
Składniki wymieszaj z fasolą i groszkiem.
Krok 4
Dodaj posiekaną natkę oraz majonez. Ponownie wymieszaj i dopraw do smaku.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej