Pałki kurczaka z fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pałki kurczaka z fasolą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

2 sztuki

1 łyżeczka

3 sztuki

null

null

2 łyżki

3 sztuki

8 sztuk

1 opakowanie

1 łyżka

null

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz marchew i pokrój w grube półplasterki.

Krok 2

Obierz ze skórki pomidory, pokrój w kostkę. Obierz czosnek i pokrój w plasterki.

Krok 3

Pałeczki z kurczaka natrzyj solą i pieprzem. Oprósz mąką i zrumień na rozgrzanym oleju.

Krok 4

Dołóż marchewkę, pomidory, czosnek, 0,2 szklanki wody wymieszanej z koncentratem oraz ziarenka pieprzu, kolendrę, tymianek, cukier i curry.

Krok 5

Duś pod przykryciem, co jakiś czas mieszając, około 45 minut, dodaj osączoną fasolę i duś jeszcze 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pałki kurczaka z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pałki kurczaka z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pałki kurczaka z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pałki kurczaka z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pałki kurczaka z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pałki kurczaka z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pałki kurczaka z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pałki kurczaka z fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Oponki z lukrem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej