
Składniki
5 łyżek
2 sztuki
1 łyżeczka
3 sztuki
null
null
2 łyżki
3 sztuki
8 sztuk
1 opakowanie
1 łyżka
null
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz marchew i pokrój w grube półplasterki.
Krok 2
Obierz ze skórki pomidory, pokrój w kostkę. Obierz czosnek i pokrój w plasterki.
Krok 3
Pałeczki z kurczaka natrzyj solą i pieprzem. Oprósz mąką i zrumień na rozgrzanym oleju.
Krok 4
Dołóż marchewkę, pomidory, czosnek, 0,2 szklanki wody wymieszanej z koncentratem oraz ziarenka pieprzu, kolendrę, tymianek, cukier i curry.
Krok 5
Duś pod przykryciem, co jakiś czas mieszając, około 45 minut, dodaj osączoną fasolę i duś jeszcze 5 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej