
Składniki
5 łyżek
2 sztuki
1 łyżeczka
3 sztuki
null
null
2 łyżki
3 sztuki
8 sztuk
1 opakowanie
1 łyżka
null
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz marchew i pokrój w grube półplasterki.
Krok 2
Obierz ze skórki pomidory, pokrój w kostkę. Obierz czosnek i pokrój w plasterki.
Krok 3
Pałeczki z kurczaka natrzyj solą i pieprzem. Oprósz mąką i zrumień na rozgrzanym oleju.
Krok 4
Dołóż marchewkę, pomidory, czosnek, 0,2 szklanki wody wymieszanej z koncentratem oraz ziarenka pieprzu, kolendrę, tymianek, cukier i curry.
Krok 5
Duś pod przykryciem, co jakiś czas mieszając, około 45 minut, dodaj osączoną fasolę i duś jeszcze 5 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej