Pałki kurczaka z fasolą

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

2 sztuki

1 łyżeczka

3 sztuki

null

null

2 łyżki

3 sztuki

8 sztuk

1 opakowanie

1 łyżka

null

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz marchew i pokrój w grube półplasterki.

Krok 2

Obierz ze skórki pomidory, pokrój w kostkę. Obierz czosnek i pokrój w plasterki.

Krok 3

Pałeczki z kurczaka natrzyj solą i pieprzem. Oprósz mąką i zrumień na rozgrzanym oleju.

Krok 4

Dołóż marchewkę, pomidory, czosnek, 0,2 szklanki wody wymieszanej z koncentratem oraz ziarenka pieprzu, kolendrę, tymianek, cukier i curry.

Krok 5

Duś pod przykryciem, co jakiś czas mieszając, około 45 minut, dodaj osączoną fasolę i duś jeszcze 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pałki kurczaka z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pałki kurczaka z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pałki kurczaka z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pałki kurczaka z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pałki kurczaka z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pałki kurczaka z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pałki kurczaka z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej