Pałki kurczaka z fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pałki kurczaka z fasolą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

2 sztuki

1 łyżeczka

3 sztuki

null

null

2 łyżki

3 sztuki

8 sztuk

1 opakowanie

1 łyżka

null

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz marchew i pokrój w grube półplasterki.

Krok 2

Obierz ze skórki pomidory, pokrój w kostkę. Obierz czosnek i pokrój w plasterki.

Krok 3

Pałeczki z kurczaka natrzyj solą i pieprzem. Oprósz mąką i zrumień na rozgrzanym oleju.

Krok 4

Dołóż marchewkę, pomidory, czosnek, 0,2 szklanki wody wymieszanej z koncentratem oraz ziarenka pieprzu, kolendrę, tymianek, cukier i curry.

Krok 5

Duś pod przykryciem, co jakiś czas mieszając, około 45 minut, dodaj osączoną fasolę i duś jeszcze 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pałki kurczaka z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pałki kurczaka z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pałki kurczaka z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pałki kurczaka z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pałki kurczaka z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pałki kurczaka z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pałki kurczaka z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pałki kurczaka z fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej