Pałki kurczaka z fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pałki kurczaka z fasolą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

2 sztuki

1 łyżeczka

3 sztuki

null

null

2 łyżki

3 sztuki

8 sztuk

1 opakowanie

1 łyżka

null

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz marchew i pokrój w grube półplasterki.

Krok 2

Obierz ze skórki pomidory, pokrój w kostkę. Obierz czosnek i pokrój w plasterki.

Krok 3

Pałeczki z kurczaka natrzyj solą i pieprzem. Oprósz mąką i zrumień na rozgrzanym oleju.

Krok 4

Dołóż marchewkę, pomidory, czosnek, 0,2 szklanki wody wymieszanej z koncentratem oraz ziarenka pieprzu, kolendrę, tymianek, cukier i curry.

Krok 5

Duś pod przykryciem, co jakiś czas mieszając, około 45 minut, dodaj osączoną fasolę i duś jeszcze 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pałki kurczaka z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pałki kurczaka z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pałki kurczaka z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pałki kurczaka z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pałki kurczaka z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pałki kurczaka z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pałki kurczaka z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pałki kurczaka z fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej