Kofty w sosie pomidorowym

Autor: Ania Koloczek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

300 gramów

400 mililitrów

2 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

230 gramów

200 gramów

400 gramów

1 łyżka

150 gramów

1 pęczek

2 sztuki

1 łyżeczka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso przypraw solą pieprzem, mieszanką kebab gyros i szczyptą ostrej papryki, dodaj przeciśnięty ząbek czosnku, jajko i mąkę wyrób, uformuj nieduże klopsy

Krok 2

Paprykę pokrój w paski, cebule w piórka, pomidory w kostkę, posiekaj drugi ząbek czosnku. W szerokim garnku rozgrzej olej, podsmaż cebulę, czosnek i paprykę dołóż mięsne kulki, gdy się przyrumienią, dorzuć kawałki pomidorów, przypraw ostrą papryką i przyprawa do kebabu, wlej przecier i pół szklanki wody, gotuj 30 min. Przed podaniem posyp posiekaną papryką.

Krok 3

W tym czasie ugotuj ryż. Jogurt przypraw ostrą papryką, podaj jako dodatek do sosu.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej