
Składniki
1 kilogram
200 gramów
1 szczypta
300 gramów
1 szczypta
5 sztuk
100 gramów
300 gramów
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obieramy, kroimy w plastry, podgotowujemy na półmiękko - około 10 min.
Krok 2
Na dużej patelni lub w garnku rozgrzewamy smalec, wrzucamy cebulę obraną i pokrojoną w kostkę.
Krok 3
Po lekkim podsmażeniu cebuli dodajemy pokrojone: boczek, kiełbasę, pieczarki.
Krok 4
Całość smażymy, następnie dodajemy ziemniaki, całość ostrożnie mieszamy (żeby ziemniaki się nie rozleciały) i smażymy na złoty kolor.
Krok 5
Wbijamy jajka i mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z surówkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej