Wiejskie jadło przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiejskie jadło

Autor: wally

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

200 gramów

100 gramów

300 gramów

300 gramów

5 sztuk

50 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obieramy, kroimy w plastry, podgotowujemy na półmiękko - około 10 min.

Krok 2

Na dużej patelni lub w garnku rozgrzewamy smalec, wrzucamy cebulę obraną i pokrojoną w kostkę.

Krok 3

Po lekkim podsmażeniu cebuli dodajemy pokrojone: boczek, kiełbasę, pieczarki.

Krok 4

Całość smażymy, następnie dodajemy ziemniaki, całość ostrożnie mieszamy (żeby ziemniaki się nie rozleciały) i smażymy na złoty kolor.

Krok 5

Wbijamy jajka i mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z surówkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiejskie jadło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiejskie jadło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiejskie jadło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiejskie jadło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiejskie jadło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiejskie jadło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiejskie jadło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiejskie jadło - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej