Wiejskie jadło przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiejskie jadło

Autor: wally

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

200 gramów

1 szczypta

300 gramów

1 szczypta

5 sztuk

100 gramów

300 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obieramy, kroimy w plastry, podgotowujemy na półmiękko - około 10 min.

Krok 2

Na dużej patelni lub w garnku rozgrzewamy smalec, wrzucamy cebulę obraną i pokrojoną w kostkę.

Krok 3

Po lekkim podsmażeniu cebuli dodajemy pokrojone: boczek, kiełbasę, pieczarki.

Krok 4

Całość smażymy, następnie dodajemy ziemniaki, całość ostrożnie mieszamy (żeby ziemniaki się nie rozleciały) i smażymy na złoty kolor.

Krok 5

Wbijamy jajka i mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z surówkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiejskie jadło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiejskie jadło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiejskie jadło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiejskie jadło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiejskie jadło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiejskie jadło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiejskie jadło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiejskie jadło - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej