Składniki
1 kilogram
200 gramów
100 gramów
300 gramów
300 gramów
5 sztuk
50 gramów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obieramy, kroimy w plastry, podgotowujemy na półmiękko - około 10 min.
Krok 2
Na dużej patelni lub w garnku rozgrzewamy smalec, wrzucamy cebulę obraną i pokrojoną w kostkę.
Krok 3
Po lekkim podsmażeniu cebuli dodajemy pokrojone: boczek, kiełbasę, pieczarki.
Krok 4
Całość smażymy, następnie dodajemy ziemniaki, całość ostrożnie mieszamy (żeby ziemniaki się nie rozleciały) i smażymy na złoty kolor.
Krok 5
Wbijamy jajka i mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z surówkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej