Wiejskie jadło

Autor: wally

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

200 gramów

100 gramów

300 gramów

300 gramów

5 sztuk

50 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obieramy, kroimy w plastry, podgotowujemy na półmiękko - około 10 min.

Krok 2

Na dużej patelni lub w garnku rozgrzewamy smalec, wrzucamy cebulę obraną i pokrojoną w kostkę.

Krok 3

Po lekkim podsmażeniu cebuli dodajemy pokrojone: boczek, kiełbasę, pieczarki.

Krok 4

Całość smażymy, następnie dodajemy ziemniaki, całość ostrożnie mieszamy (żeby ziemniaki się nie rozleciały) i smażymy na złoty kolor.

Krok 5

Wbijamy jajka i mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z surówkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiejskie jadło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiejskie jadło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiejskie jadło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiejskie jadło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiejskie jadło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiejskie jadło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiejskie jadło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
7 osób ogląda przepis:
Zrazy kasztelańskie
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej