Tatar z wołowiny z kolendrą i imbirem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tatar z wołowiny z kolendrą i imbirem

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

0.5 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Egzotyczny smak tatara to zasługa imbiru i kolendry. Ostrość regulujesz sosem worcestershire oraz tabasco. Sukces gwarantowany, pod warunkiem, że mieso i żółtka będą absolutnie świeże, najwyższej jakości.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tatar z wołowiny z kolendrą i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tatar z wołowiny z kolendrą i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tatar z wołowiny z kolendrą i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tatar z wołowiny z kolendrą i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tatar z wołowiny z kolendrą i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tatar z wołowiny z kolendrą i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tatar z wołowiny z kolendrą i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tatar z wołowiny z kolendrą i imbirem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Spaghetti bolognese
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej