
Składniki
600 gramów
2 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso przekrój wzdłuż na pół, a następnie pokrój na steki grubości ok 2 cm i rozbij lekko tłuczkiem.

Krok 2
Bitki oprósz lekko mąką i obsmaż z obu stron na złoty kolor.

Krok 3
Cebulę pokrój w piórka i przesmaż w garnku. Dodaj koncentrat pomidorowy i smaż chwilę razem.

Krok 4
Do garnka wlej 700 ml wrzącej wody, wymieszaj, a następnie włóż obsmażone mięso. Zmniejsz ogień, dodaj Kostka do mięs pieczeniowa Knorr, która podkreśli wyjątkowy smak dania. Duś do momentu, gdy bitki będą miękkie. Sos dopraw do smaku cukrem. Pomidora pokrój w drobną kostkę i dodaj do sosu tuż przed końcem duszenia. Bitki podawaj z ziemniakami.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejZobacz również
Polecane przepisy
Inne przepisy
Bitki wieprzowe z sosem pomidorowym
Jeśli twoja rodzina uwielbia mięso w połączeniu z aromatycznym sosem, a jeszcze nigdy nie przyrządzałaś bitek wieprzowych z sosem pomidorowym, czas najwyższy to zmienić! W pół godziny otrzymasz prosty obiad dla czterech wygłodniałych osób. Rozbite tłuczkiem, oprószone mąką małe steki z karkówki wieprzowej wstępnie podsmaż na złoto na patelni, a w garnku z grubym dnem podduś cebulkę z koncentratem pomidorowym. Dodaj wrzątek, mięso, esencję do duszonych mięs Knorr, która doskonale podkreśli unikalny smak dania i duś wszystko w garnku na niewielkim gazie do miękkości. Doprawianie sosu pomidorowego nie jest wielką sztuką ani nie wymaga ogromnie wprawnej ręki. Wystarczy dodać pod koniec duszenia delikatnych bitek wieprzowych trochę cukru, świeże pomidory pokrojone w kostkę i garść intensywnie aromatycznych ziół i otrzymasz wspaniałe uzupełnienie wyjątkowego posiłku. Duszone bitki wieprzowe z sosem pomidorowym w towarzystwie tłuczonych ziemniaków i sałatki ze świeżych warzyw z dressingiem szybko znikną z każdego stołu.