Bitki w sosie pomidorowym - wieprzowe mięso | Przepisy.pl pixel

Bitki wieprzowe z sosem pomidorowym

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

53

heart
1208 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

777 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1252 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso przekrój wzdłuż na pół, a następnie pokrój na steki grubości ok 2 cm i rozbij lekko tłuczkiem.

Bitki wieprzowe z sosem pomidorowym - Krok 1

Krok 2

Bitki oprósz lekko mąką i obsmaż z obu stron na złoty kolor.

Bitki wieprzowe z sosem pomidorowym - Krok 2

Krok 3

Cebulę pokrój w piórka i przesmaż w garnku. Dodaj koncentrat pomidorowy i smaż chwilę razem.

Bitki wieprzowe z sosem pomidorowym - Krok 3

Krok 4

Do garnka wlej 700 ml wrzącej wody, wymieszaj, a następnie włóż obsmażone mięso. Zmniejsz ogień, dodaj Kostka do mięs pieczeniowa Knorr, która podkreśli wyjątkowy smak dania. Duś do momentu, gdy bitki będą miękkie. Sos dopraw do smaku cukrem. Pomidora pokrój w drobną kostkę i dodaj do sosu tuż przed końcem duszenia. Bitki podawaj z ziemniakami.

Bitki wieprzowe z sosem pomidorowym - Krok 4
5

Opinie o przepisie

  • Ela Łakomy

    Ela Łakomy , 25.04.2019

    Pyszns

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Światocha Światocha

    Anna Światocha Światocha , 28.03.2019

    przepyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • magda panas

    magda panas , 27.03.2016

    pyszne I szybkie w zrobieniu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Patrycja Kurowska

    Patrycja Kurowska , 17.03.2016

    bardzo smaczne i proste, polecam :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • andrzej biz

    andrzej biz , 03.01.2016

    bardzo proste i dobre danie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bitki wieprzowe z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bitki wieprzowe z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bitki wieprzowe z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bitki wieprzowe z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bitki wieprzowe z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bitki wieprzowe z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bitki wieprzowe z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bitki wieprzowe z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Bitki wieprzowe z sosem pomidorowymBitki wieprzowe z sosem pomidorowym

Jeśli twoja rodzina uwielbia mięso w połączeniu z aromatycznym sosem, a jeszcze nigdy nie przyrządzałaś bitek wieprzowych z sosem pomidorowym, czas najwyższy to zmienić! W pół godziny otrzymasz prosty obiad dla czterech wygłodniałych osób. Rozbite tłuczkiem, oprószone mąką małe steki z karkówki wieprzowej wstępnie podsmaż na złoto na patelni, a w garnku z grubym dnem podduś cebulkę z koncentratem pomidorowym. Dodaj wrzątek, mięso, esencję do duszonych mięs Knorr, która doskonale podkreśli unikalny smak dania i duś wszystko w garnku na niewielkim gazie do miękkości. Doprawianie sosu pomidorowego nie jest wielką sztuką ani nie wymaga ogromnie wprawnej ręki. Wystarczy dodać pod koniec duszenia delikatnych bitek wieprzowych trochę cukru, świeże pomidory pokrojone w kostkę i garść intensywnie aromatycznych ziół i otrzymasz wspaniałe uzupełnienie wyjątkowego posiłku. Duszone bitki wieprzowe z sosem pomidorowym w towarzystwie tłuczonych ziemniaków i sałatki ze świeżych warzyw z dressingiem szybko znikną z każdego stołu.