Kurczak wolno gotowany przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kurczak wolno gotowany

z pieczarkami i papryką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

14 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

106 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

260 gramów

250 gramów

80 gramów

200 gramów

300 mililitrów

20 gramów

opcjonalnie:

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę i dopraw szczyptą soli. Podsmaż w rondlu.

Krok 2

Cebulę, paprykę i czosnek pokrój w podobną kostkę, pieczarki w cząstki i dodaj wszystko do mięsa. Całość smaż 2 - 3 minuty.

Krok 3

Dodaj pomidory, wlej wodę i dodaj Fix Chili Con Carne Knorr. Całość duś ok. 20 minut. Podawaj z posiekaną natką pietruszki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Danie doskonale smakuje z pieczonymi ziemniakami lub sałatką makaronową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak wolno gotowany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak wolno gotowany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak wolno gotowany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak wolno gotowany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak wolno gotowany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak wolno gotowany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak wolno gotowany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak wolno gotowany Kurczak wolno gotowany

Kurczak w połączeniu z warzywami w pikantnej odsłonie - skusisz się? Już dziś sięgnij po przepis na kurczaka wolno gotowanego z pieczarkami i papryką. Będzie kolorowo, wyraziście, różnorodnie!

Dla kogo? Dla wszystkich miłośników całej gamy kolorów na talerzu. Zachwyceni będą też ci, dla których dobra kuchnia to ta wyraziście przyprawiona.

Na jaką okazję? Na co dzień! Kurczak wolno gotowany z pieczarkami i papryką to świetna propozycja na pożywną i pełnowartościową potrawę. Na samą myśl burczy Ci już w brzuchu?

Dla urozmaicenia: Tak przygotowane danie możesz zaserwować z ziemniakami lub sałatką makaronową.

Czy wiesz, że? Papryka to prawdziwa bomba witaminowa. Jest nieocenionym źródłem witaminy C – zawiera jej nawet pięciokrotnie więcej niż cytryna. Mało tego, papryka podczas obróbki termicznej zachowuje znaczne ilości składników odżywczych. Nie wahaj się – już dziś włącz ją do swojej diety.