Kurczak wolno gotowany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak wolno gotowany

z pieczarkami i papryką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

166 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

260 gramów

250 gramów

80 gramów

200 gramów

300 mililitrów

20 gramów

opcjonalnie:

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę i dopraw szczyptą soli. Podsmaż w rondlu.

Krok 2

Cebulę, paprykę i czosnek pokrój w podobną kostkę, pieczarki w cząstki i dodaj wszystko do mięsa. Całość smaż 2 - 3 minuty.

Krok 3

Dodaj pomidory, wlej wodę i dodaj Fix Chili Con Carne Knorr. Całość duś ok. 20 minut. Podawaj z posiekaną natką pietruszki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Danie doskonale smakuje z pieczonymi ziemniakami lub sałatką makaronową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak wolno gotowany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak wolno gotowany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak wolno gotowany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak wolno gotowany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak wolno gotowany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak wolno gotowany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak wolno gotowany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak wolno gotowany  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak wolno gotowany Kurczak wolno gotowany

Kurczak w połączeniu z warzywami w pikantnej odsłonie - skusisz się? Już dziś sięgnij po przepis na kurczaka wolno gotowanego z pieczarkami i papryką. Będzie kolorowo, wyraziście, różnorodnie!

Dla kogo? Dla wszystkich miłośników całej gamy kolorów na talerzu. Zachwyceni będą też ci, dla których dobra kuchnia to ta wyraziście przyprawiona.

Na jaką okazję? Na co dzień! Kurczak wolno gotowany z pieczarkami i papryką to świetna propozycja na pożywną i pełnowartościową potrawę. Na samą myśl burczy Ci już w brzuchu?

Dla urozmaicenia: Tak przygotowane danie możesz zaserwować z ziemniakami lub sałatką makaronową.

Czy wiesz, że? Papryka to prawdziwa bomba witaminowa. Jest nieocenionym źródłem witaminy C – zawiera jej nawet pięciokrotnie więcej niż cytryna. Mało tego, papryka podczas obróbki termicznej zachowuje znaczne ilości składników odżywczych. Nie wahaj się – już dziś włącz ją do swojej diety.