Kurczak wolno gotowany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak wolno gotowany

z pieczarkami i papryką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

169 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

260 gramów

250 gramów

80 gramów

200 gramów

300 mililitrów

20 gramów

opcjonalnie:

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę i dopraw szczyptą soli. Podsmaż w rondlu.

Krok 2

Cebulę, paprykę i czosnek pokrój w podobną kostkę, pieczarki w cząstki i dodaj wszystko do mięsa. Całość smaż 2 - 3 minuty.

Krok 3

Dodaj pomidory, wlej wodę i dodaj Fix Chili Con Carne Knorr. Całość duś ok. 20 minut. Podawaj z posiekaną natką pietruszki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Danie doskonale smakuje z pieczonymi ziemniakami lub sałatką makaronową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak wolno gotowany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak wolno gotowany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak wolno gotowany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak wolno gotowany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak wolno gotowany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak wolno gotowany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak wolno gotowany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak wolno gotowany  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak wolno gotowany Kurczak wolno gotowany

Kurczak w połączeniu z warzywami w pikantnej odsłonie - skusisz się? Już dziś sięgnij po przepis na kurczaka wolno gotowanego z pieczarkami i papryką. Będzie kolorowo, wyraziście, różnorodnie!

Dla kogo? Dla wszystkich miłośników całej gamy kolorów na talerzu. Zachwyceni będą też ci, dla których dobra kuchnia to ta wyraziście przyprawiona.

Na jaką okazję? Na co dzień! Kurczak wolno gotowany z pieczarkami i papryką to świetna propozycja na pożywną i pełnowartościową potrawę. Na samą myśl burczy Ci już w brzuchu?

Dla urozmaicenia: Tak przygotowane danie możesz zaserwować z ziemniakami lub sałatką makaronową.

Czy wiesz, że? Papryka to prawdziwa bomba witaminowa. Jest nieocenionym źródłem witaminy C – zawiera jej nawet pięciokrotnie więcej niż cytryna. Mało tego, papryka podczas obróbki termicznej zachowuje znaczne ilości składników odżywczych. Nie wahaj się – już dziś włącz ją do swojej diety.