Kurczak wolno gotowany
z pieczarkami i papryką
łatwe
165 osób zapisało

Składniki
400 gramów
1 opakowanie
260 gramów
250 gramów
80 gramów
200 gramów
300 mililitrów
20 gramów
opcjonalnie:
1 garść
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę i dopraw szczyptą soli. Podsmaż w rondlu.
Krok 2
Cebulę, paprykę i czosnek pokrój w podobną kostkę, pieczarki w cząstki i dodaj wszystko do mięsa. Całość smaż 2 - 3 minuty.
Krok 3
Dodaj pomidory, wlej wodę i dodaj Fix Chili Con Carne Knorr. Całość duś ok. 20 minut. Podawaj z posiekaną natką pietruszki.

Dobra rada:
Danie doskonale smakuje z pieczonymi ziemniakami lub sałatką makaronową.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kurczak wolno gotowany
Kurczak w połączeniu z warzywami w pikantnej odsłonie - skusisz się? Już dziś sięgnij po przepis na kurczaka wolno gotowanego z pieczarkami i papryką. Będzie kolorowo, wyraziście, różnorodnie!
Dla kogo? Dla wszystkich miłośników całej gamy kolorów na talerzu. Zachwyceni będą też ci, dla których dobra kuchnia to ta wyraziście przyprawiona.
Na jaką okazję? Na co dzień! Kurczak wolno gotowany z pieczarkami i papryką to świetna propozycja na pożywną i pełnowartościową potrawę. Na samą myśl burczy Ci już w brzuchu?
Dla urozmaicenia: Tak przygotowane danie możesz zaserwować z ziemniakami lub sałatką makaronową.
Czy wiesz, że? Papryka to prawdziwa bomba witaminowa. Jest nieocenionym źródłem witaminy C – zawiera jej nawet pięciokrotnie więcej niż cytryna. Mało tego, papryka podczas obróbki termicznej zachowuje znaczne ilości składników odżywczych. Nie wahaj się – już dziś włącz ją do swojej diety.