
Składniki
4 sztuki
0.5 opakowania
2 sztuki
1 sztuka
200 mililitrów
2 sztuki
10 gramów
0.5 pęczka
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przyprawę Grecką Knorr wymieszaj z olejem oraz otartą skórką z cytryny.

Krok 2
Piersi z kurczaka umyj i oczyść z błon. Na środku, zaczynając od grubszej strony, na całej długości zrób nacięcie. Pierś lekko rozbij na grubość około 2 cm, uważając jednak, aby nie rozciąć mięsa. Rozbite piersi zanurz w przygotowanej marynacie.

Krok 3
Bułkę pokrój w grubą kostkę, zalej śmietaną, dodaj przekrojone na cztery części jajka, rodzynki oraz posiekany koperek. Farsz dopraw do smaku odrobiną pieprzu i solą.

Krok 4
Nadziej farszem przygotowane piersi.

Krok 5
Piersi umieść w torebce do smażenia, ułóż na średnio rozgrzanej patelni i smaż około 15-17 minut, odwracając pierś co jakiś czas.

Krok 6
Gotowego kurczaka wyjmij z torebki, przekrój po skosie na pół. Podawaj z ziemniakami lub ryżem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Mieszanka ziół i przypraw Grecka z oregano Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kurczak à la polonaise
Jeśli szukasz dania typowo polskiego, które mogłabyś przygotować na obiad w gronie rodziny lub gości, poznaj przepis na kurczaka a’la polonaise. Znane wszystkim składniki tworzą zestaw na wskroś polski, ale też zupełnie nowatorski.Mięso drobiowe będzie harmonijnie doprawione i idealnie soczyste, jeśli przed przystąpieniem do gotowania zanurzysz je w ziołowej marynacie. Dzięki niej nie będziesz potrzebować oleju do jego usmażenia. Sekret tego dania tkwi w farszu, do którego przygotowania potrzebujesz bułkę, ugotowane na twardo jajka, rodzynki i koperek. Wszystko razem stworzy być może nieoczywistą, ale bardzo smaczną masę, którą wypełnisz kieszonki. Zrezygnuj ze smażenia mięsa na tłuszczu. Uzyskasz o wiele lepszy efekt, jeśli kurczaka włożysz do papierowych torebek i upieczesz w piekarniku. Zatrzymają one cały aromat i sprawią, że mięso będzie idealnie zarumienione.