
Składniki
200 gramów
1 opakowanie
200 gramów
2 sztuki
3 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
2 łyżki
50 gramów
100 gramów
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Łososia pokrój w płaty oprósz przyprawą Knorr. Rybę ułóż na blasze wyłożonej pergaminem, wstaw na 15 minut do nagrzanego do 200 °C piekarnika. W piekarniku obok ryby upraż orzechy pinii na złoty kolor.

Krok 2
Z pomarańczy wykrój segmenty, posiekaj natkę lubczyku, koper włoski pokrój w cienkie plastry.

Krok 3
Składniki te pomieszaj delikatnie z rukolą nałóż do głębokich talerzy. Na sałatę ułóż ciepłe jeszcze płaty łososia. Całość udekoruj orzeszkami pinii.

Krok 4
W misce pomieszaj musztardę, sok z cytryny, miód, ocet jabłkowy, oliwę. Powstałym sosem polej obficie sałatkę z wierzchu.


Dobra rada:
Do sosu możesz dodać jeden ząbek czosnku roztartego na miazgę z odrobiną soli.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Mieszanka ziół i przypraw Grecka z oregano Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z rukoli z łososiem
Szukasz pomysłu na szybki posiłek? Narzekasz na brak czasu? Mamy coś dla Ciebie! Sałatka z rukoli z łososiem to propozycja dla wiecznie zabieganych osób. Jej przygotowanie zajmie Ci jedynie 20 minut. Koniec z wymówkami! Sięgnij po to, co smaczne i wartościowe!
Dla kogo?
Dla miłośników smaku ryb oraz sałatek pod każdą postacią. Łosoś plus rukola zawsze tworzą zgrany duet!
Na jaką okazję?
Sałatka z rukoli z łososiem sprawdzi się idealnie jako przekąska w pracy, w szkole czy na uczelni. Rozpraw się z kupnym jedzeniem i postaw na posiłki pochodzące ze sprawdzonego źródła.
Czy wiesz, że?
Rukola to ciekawa alternatywa dla zwykłej sałaty. Ze względu na swój charakterystyczny, lekko ostry smak, dodaje potrawie wyrazistości.
Dla urozmaicenia:
Do sosu możesz dodać jeden ząbek czosnku roztarty na miazgę z odrobiną soli.