Potrawka z udźca kurczaka w sosie paprykowo-musztardowym przepis – Zobacz na przepisy.pl

Potrawka z udźca kurczaka w sosie paprykowo-musztardowym

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

2

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

2 sztuki

3 łyżeczki

3 łyżeczki

2 łyżki

4 szczypty

4 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

1.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z kurczaka opłucz, osusz i pokrój w paski. Na patelni rozgrzej masło, obsmaż mięso aż się zrumieni.

Krok 2

Cebule obierz, pokrój w cienkie pół plasterki, dorzuć do podsmażone mięsa i smaż jeszcze kilka chwil aż cebula się zeszkli. Dodaj sos sojowy, przyprawę ognistą, musztardę, rosół drobiowo-wołowy Knorr, wlej ok. 1/3 szkl. wody i duś na małym ogniu aż mięso będzie miękkie.

Krok 3

Dopraw sos mini kostkami z czosnkiem i dodaj zasmażkę - wymieszaj dokładnie - wlej śmietankę i duś jeszcze chwilę aż sos zgęstnieje. Podawaj z młodymi ziemniakami i surówką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka z udźca kurczaka w sosie paprykowo-musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka z udźca kurczaka w sosie paprykowo-musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka z udźca kurczaka w sosie paprykowo-musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka z udźca kurczaka w sosie paprykowo-musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka z udźca kurczaka w sosie paprykowo-musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka z udźca kurczaka w sosie paprykowo-musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka z udźca kurczaka w sosie paprykowo-musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Chińskie sajgonki
czas przygotowania
55 min.
stopień trudności

średnie

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej