Potrawka z udźca kurczaka w sosie paprykowo-musztardowym
łatwe
37 osób zapisało

Składniki
5 sztuk
2 sztuki
3 łyżeczki
3 łyżeczki
2 łyżki
4 szczypty
4 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
1.5 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z kurczaka opłucz, osusz i pokrój w paski. Na patelni rozgrzej masło, obsmaż mięso aż się zrumieni.
Krok 2
Cebule obierz, pokrój w cienkie pół plasterki, dorzuć do podsmażone mięsa i smaż jeszcze kilka chwil aż cebula się zeszkli. Dodaj sos sojowy, przyprawę ognistą, musztardę, rosół drobiowo-wołowy Knorr, wlej ok. 1/3 szkl. wody i duś na małym ogniu aż mięso będzie miękkie.
Krok 3
Dopraw sos mini kostkami z czosnkiem i dodaj zasmażkę - wymieszaj dokładnie - wlej śmietankę i duś jeszcze chwilę aż sos zgęstnieje. Podawaj z młodymi ziemniakami i surówką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej