Potrawka z udźca kurczaka w sosie paprykowo-musztardowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka z udźca kurczaka w sosie paprykowo-musztardowym

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

3

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

2 sztuki

3 łyżeczki

3 łyżeczki

2 łyżki

4 szczypty

4 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

1.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z kurczaka opłucz, osusz i pokrój w paski. Na patelni rozgrzej masło, obsmaż mięso aż się zrumieni.

Krok 2

Cebule obierz, pokrój w cienkie pół plasterki, dorzuć do podsmażone mięsa i smaż jeszcze kilka chwil aż cebula się zeszkli. Dodaj sos sojowy, przyprawę ognistą, musztardę, rosół drobiowo-wołowy Knorr, wlej ok. 1/3 szkl. wody i duś na małym ogniu aż mięso będzie miękkie.

Krok 3

Dopraw sos mini kostkami z czosnkiem i dodaj zasmażkę - wymieszaj dokładnie - wlej śmietankę i duś jeszcze chwilę aż sos zgęstnieje. Podawaj z młodymi ziemniakami i surówką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka z udźca kurczaka w sosie paprykowo-musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka z udźca kurczaka w sosie paprykowo-musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka z udźca kurczaka w sosie paprykowo-musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka z udźca kurczaka w sosie paprykowo-musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka z udźca kurczaka w sosie paprykowo-musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka z udźca kurczaka w sosie paprykowo-musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka z udźca kurczaka w sosie paprykowo-musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka z udźca kurczaka w sosie paprykowo-musztardowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej