Potrawka z udźca kurczaka w sosie paprykowo-musztardowym
łatwe
36 osób zapisało

Składniki
5 sztuk
2 sztuki
3 łyżeczki
3 łyżeczki
2 łyżki
4 szczypty
4 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
1.5 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z kurczaka opłucz, osusz i pokrój w paski. Na patelni rozgrzej masło, obsmaż mięso aż się zrumieni.
Krok 2
Cebule obierz, pokrój w cienkie pół plasterki, dorzuć do podsmażone mięsa i smaż jeszcze kilka chwil aż cebula się zeszkli. Dodaj sos sojowy, przyprawę ognistą, musztardę, rosół drobiowo-wołowy Knorr, wlej ok. 1/3 szkl. wody i duś na małym ogniu aż mięso będzie miękkie.
Krok 3
Dopraw sos mini kostkami z czosnkiem i dodaj zasmażkę - wymieszaj dokładnie - wlej śmietankę i duś jeszcze chwilę aż sos zgęstnieje. Podawaj z młodymi ziemniakami i surówką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej