
Składniki
2 sztuki
3 sztuki
1 sztuka
null
1 łyżeczka
null szczypt
4 łyżki
null szczypt
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka oczyść, pokrój na drobne kawałki, posyp curry i solą.
Krok 2
Cebulę i czosnek drobno posiekaj, zmiażdż i usmaż na rozgrzanej oliwie.
Krok 3
Następnie dodaj kawałki kurczęcia i podsmaż.
Krok 4
Podlej wodą. Dodaj listek laurowy, cynamon i duś pod przykryciem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej