Kurczak po azjatycku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak po azjatycku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

null

1 łyżeczka

null szczypt

4 łyżki

null szczypt

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka oczyść, pokrój na drobne kawałki, posyp curry i solą.

Krok 2

Cebulę i czosnek drobno posiekaj, zmiażdż i usmaż na rozgrzanej oliwie.

Krok 3

Następnie dodaj kawałki kurczęcia i podsmaż.

Krok 4

Podlej wodą. Dodaj listek laurowy, cynamon i duś pod przykryciem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak po azjatycku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak po azjatycku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak po azjatycku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak po azjatycku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak po azjatycku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak po azjatycku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak po azjatycku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak po azjatycku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Jarzynowa zupa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej