Składniki
2 sztuki
3 sztuki
1 sztuka
null
1 łyżeczka
null szczypt
4 łyżki
null szczypt
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka oczyść, pokrój na drobne kawałki, posyp curry i solą.
Krok 2
Cebulę i czosnek drobno posiekaj, zmiażdż i usmaż na rozgrzanej oliwie.
Krok 3
Następnie dodaj kawałki kurczęcia i podsmaż.
Krok 4
Podlej wodą. Dodaj listek laurowy, cynamon i duś pod przykryciem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej