
Składniki
2 sztuki
3 sztuki
1 sztuka
null
1 łyżeczka
null szczypt
4 łyżki
null szczypt
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka oczyść, pokrój na drobne kawałki, posyp curry i solą.
Krok 2
Cebulę i czosnek drobno posiekaj, zmiażdż i usmaż na rozgrzanej oliwie.
Krok 3
Następnie dodaj kawałki kurczęcia i podsmaż.
Krok 4
Podlej wodą. Dodaj listek laurowy, cynamon i duś pod przykryciem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej