Kurczak po azjatycku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak po azjatycku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

null

1 łyżeczka

null szczypt

4 łyżki

null szczypt

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka oczyść, pokrój na drobne kawałki, posyp curry i solą.

Krok 2

Cebulę i czosnek drobno posiekaj, zmiażdż i usmaż na rozgrzanej oliwie.

Krok 3

Następnie dodaj kawałki kurczęcia i podsmaż.

Krok 4

Podlej wodą. Dodaj listek laurowy, cynamon i duś pod przykryciem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak po azjatycku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak po azjatycku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak po azjatycku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak po azjatycku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak po azjatycku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak po azjatycku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak po azjatycku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak po azjatycku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej