
Składniki
2 sztuki
3 sztuki
1 sztuka
null
1 łyżeczka
null szczypt
4 łyżki
null szczypt
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka oczyść, pokrój na drobne kawałki, posyp curry i solą.
Krok 2
Cebulę i czosnek drobno posiekaj, zmiażdż i usmaż na rozgrzanej oliwie.
Krok 3
Następnie dodaj kawałki kurczęcia i podsmaż.
Krok 4
Podlej wodą. Dodaj listek laurowy, cynamon i duś pod przykryciem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej