
Składniki
700 gramów
1 opakowanie
50 gramów
300 mililitrów
20 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrojoną w kostkę marchew ugotuj do miękkości w wodzie z Bulionem warzywnym Knorr, na końcu dodaj groszek. Odcedź.

Krok 2
Na patelni rozpuść tłuszcz, dodaj bułkę i smaż na złocisty kolor.

Krok 3
Połącz bułkę z marchewką dokładnie mieszając.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Marchewka z groszkiem w bułce tartej
Kiedy skończą ci się pomysły na sałatki do obiadu, najlepiej powrócić do klasyków, które zawsze się sprawdzają. Marchewka z groszkiem jest bardzo popularnym dodatkiem, który zwykle serwujemy do kotleta mielonego oraz innych mięs. Jak podkreślić jej smak? Marchewka z groszkiem z puszki na patelni doskonale komponuje się z podsmażoną na tłuszczu tartą bułką. Dzięki niej warzywa staną się chrupiące i jeszcze bardziej apetyczne. Najpierw jednak należy je ugotować do miękkości. Z czym serwować marchewkę z groszkiem? Przepis pasuje zarówno do dań mięsnych, jak i ryb oraz potraw jarskich. Groszek z marchewką z bułką tartą może być podawanya na przykład z kotletem schabowym, bądź z klopsami. Dobrze komponować będzie się też z paluszkami rybnymi lub rybnymi filetami w złocistej panierce. Marchewka z groszkiem z bułką tartą wzbogaci także smak delikatnego ziemniaczanego purée oraz sznycli. Smacznego!
Dla kogo?
Groszek z marchewką z bułką tartą to propozycja dla osób lubiących klasyczne dodatki do dań, przygotowywane w nieco unowocześnionej formie. Świetnie wpisuje się zarówno w menu osób ceniących kuchnię roślinną, jak i tych z was, dla których mięso jest podstawą codziennego jadłospisu.
Na jaką okazję?
Oczywiście, że marchewka z groszkiem w bułce tartej najlepiej pasuje do obiadu! Możecie ją zaserwować zarówno na co dzień, jak i podczas rodzinnych, świątecznych posiłków.
Czy wiesz, że?
Marchewka z groszkiem jest jednym z najpopularniejszych dodatków do dań mięsnych, jakie serwowane są w Polsce. Znana jest od wielu lat, w różnych wersjach. W niektórych regionach kraju dodaje się do niej liście świeżej pietruszki.
Dla urozmaicenia:
Jeśli zależy ci na czasie, możesz kupić gotową mrożonkę marchewki z groszkiem. Marchewka z groszkiem najlepiej smakuje na ciepło, jednak podawana na zimno też będzie wyśmienita.