Marchewka z groszkiem z bułką tartą – na patelni | Przepisy.pl pixel

Marchewka z groszkiem w bułce tartej

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
258 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

99 osób wydrukowało

Pobierz pdf

331 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

1 opakowanie

50 gramów

300 mililitrów

20 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrojoną w kostkę marchew ugotuj do miękkości w wodzie z Bulionem warzywnym Knorr, na końcu dodaj groszek. Odcedź.

Marchewka z groszkiem w bułce tartej - Krok 1

Krok 2

Na patelni rozpuść tłuszcz, dodaj bułkę i smaż na złocisty kolor.

Marchewka z groszkiem w bułce tartej - Krok 2

Krok 3

Połącz bułkę z marchewką dokładnie mieszając.

Marchewka z groszkiem w bułce tartej - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marchewka z groszkiem w bułce tartej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marchewka z groszkiem w bułce tartej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marchewka z groszkiem w bułce tartej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marchewka z groszkiem w bułce tartej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marchewka z groszkiem w bułce tartej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marchewka z groszkiem w bułce tartej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marchewka z groszkiem w bułce tartej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marchewka z groszkiem w bułce tartej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Grillowane warzywa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Marchewka z groszkiem w bułce tartejMarchewka z groszkiem w bułce tartej

Kiedy skończą ci się pomysły na sałatki do obiadu, najlepiej powrócić do klasyków, które zawsze się sprawdzają. Marchewka z groszkiem jest bardzo popularnym dodatkiem, który zwykle serwujemy do kotleta mielonego oraz innych mięs. Jak podkreślić jej smak? Marchewka z groszkiem z puszki na patelni doskonale komponuje się z podsmażoną na tłuszczu tartą bułką. Dzięki niej warzywa staną się chrupiące i jeszcze bardziej apetyczne. Najpierw jednak należy je ugotować do miękkości. Z czym serwować marchewkę z groszkiem? Przepis pasuje zarówno do dań mięsnych, jak i ryb oraz potraw jarskich. Groszek z marchewką z bułką tartą może być podawanya na przykład z kotletem schabowym, bądź z klopsami. Dobrze komponować będzie się też z paluszkami rybnymi lub rybnymi filetami w złocistej panierce. Marchewka z groszkiem z bułką tartą wzbogaci także smak delikatnego ziemniaczanego purée oraz sznycli. Smacznego!

Dla kogo?

Groszek z marchewką z bułką tartą to propozycja dla osób lubiących klasyczne dodatki do dań, przygotowywane w nieco unowocześnionej formie. Świetnie wpisuje się zarówno w menu osób ceniących kuchnię roślinną, jak i tych z was, dla których mięso jest podstawą codziennego jadłospisu.

Na jaką okazję?

Oczywiście, że marchewka z groszkiem w bułce tartej najlepiej pasuje do obiadu! Możecie ją zaserwować zarówno na co dzień, jak i podczas rodzinnych, świątecznych posiłków.

Czy wiesz, że?

Marchewka z groszkiem jest jednym z najpopularniejszych dodatków do dań mięsnych, jakie serwowane są w Polsce. Znana jest od wielu lat, w różnych wersjach. W niektórych regionach kraju dodaje się do niej liście świeżej pietruszki.

Dla urozmaicenia:

Jeśli zależy ci na czasie, możesz kupić gotową mrożonkę marchewki z groszkiem. Marchewka z groszkiem najlepiej smakuje na ciepło, jednak podawana na zimno też będzie wyśmienita.