Chrupiące pałki z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiące pałki z kurczaka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

97

heart
1772 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1287 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1867 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 łyżki

250 gramów

125 mililitrów

1 łyżka

2 łyżki

150 mililitrów

75 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nagrzej piekarnik do 200°C. Wyłóż formę do zapiekania papierem pergaminowym. Wrzuć do torebki płatki i rozdrobnij przy pomocy młotka lub tłuczka do mięsa. Wymieszaj z Przyprawą do złotego kurczaka Knorr.

Chrupiące pałki z kurczaka - Krok 1

Krok 2

Wymieszaj maślankę z musztardą i miodem. Zanurzaj pałki w maślance a potem w płatkach, możesz to zrobić dwukrotnie.

Chrupiące pałki z kurczaka - Krok 2

Krok 3

Ułóż pałki na blasze do zapiekania i piecz na złoto przez ok 40 min. Wymieszaj jogurt z pokruszonym serem. Podawaj kurczaka z dipem.

Chrupiące pałki z kurczaka - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast dipu serowego przygotuj pikantną salsę z pokrojonych w kostkę pomidorów, papryczki chili, cebuli i świeżej, pachnącej kolendry.

Szacowana cena przygotowania dania: do 15 zł. Ceny zostały oszacowane na podstawie orientacyjnych cen rynkowych i dotyczą przygotowania całego dania zgodnie z listą składników.

Chrupkie pałki kurczaka w panierce z płatków owsianych podane z dipem z jogurtu i sera pleśniowego będą przebojem w Waszym domu.

11

Opinie o przepisie

  • polec a m!!!

    polec a m!!! , 23.06.2021

    super!!1

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aleksandra Wrębiak

    Aleksandra Wrębiak , 05.10.2017

    Bardzo dobre, to moje 3 danie w życiu. Polecam na początek :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jakub Kraska

    Jakub Kraska , 18.08.2017

    spoko

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elzbieta Nocna

    Elzbieta Nocna , 17.08.2017

    wypróbuję napewno

    Odpowiedz Odpowiedz
  • ewa

    ewa , 10.07.2017

    super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anka Budzyła

    Anka Budzyła , 05.04.2017

    Zrobie na bank

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Ślaska

    Elżbieta Ślaska , 18.11.2016

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Więciorkowska

    Beata Więciorkowska , 09.11.2016

    Napewno zrobię ☺

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 27.10.2016

    Przepis przewiduje przygotowanie 4 porcji, zatem nawet dla czterech osób :) Pozdrawiamy!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Rufin Orłowski

    Rufin Orłowski , 26.10.2016

    Do 15 zł ale dla dwóch osób oczywiście.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Angie Wiewiórka

    Angie Wiewiórka , 12.06.2016

    B cz blue bm

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiące pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiące pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiące pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiące pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiące pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiące pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiące pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiące pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chrupiące pałki z kurczakaChrupiące pałki z kurczaka

Jeśli lubisz pieczonego kurczaka w połączeniu z owocami, wypróbuj koniecznie przepis na pieczone pałki z kurczaka z egzotyczną salsą. Soczyste mięso z chrupiącą i dobrze wypieczoną skórką, będzie wybornie smakować, jeśli podasz je z owocowym sosem. Salsa to meksykański dodatek do dań, głównie mięs czy tortilli, przyrządzany z drobno pokrojonych warzyw lub owoców i najczęściej podawany na ostro. Proponujemy salsę ze słodkiego ananasa, doprawioną czerwoną cebulą i pikantną papryczką chili. Całość połącz świeżo wyciśniętym sokiem z limonki oraz oliwą, posypując na koniec posiekaną kolendrą. To zioło o charakterystycznym aromacie znakomicie podkreśli smak salsy oraz drobiowego mięsa. Do pieczonych pałek z kurczaka, oprócz ananasa z dodatkami, podaj również sos meksykański, który przygotujesz na bazie ketchupu. Gotowe danie serwuj z nachosami albo kawałkami ciepłej tortilli. Sprawdzi się także kolorowy ryż zapieczony z warzywami. Ciekawi nas Twoja opinia – podziel się nią, zostawiając komentarz.