Chrupiące pałki z kurczaka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

91

1557 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1140 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1572 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

250 gramów

125 mililitrów

1 łyżka

2 łyżki

150 mililitrów

75 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nagrzej piekarnik do 200°C. Wyłóż formę do zapiekania papierem pergaminowym. Wrzuć do torebki płatki i rozdrobnij przy pomocy młotka lub tłuczka do mięsa. Wymieszaj z Przyprawą do złotego kurczaka Knorr.

Chrupiące pałki z kurczaka - Krok 1

Krok 2

Wymieszaj maślankę z musztardą i miodem. Zanurzaj pałki w maślance a potem w płatkach, możesz to zrobić dwukrotnie.

Chrupiące pałki z kurczaka - Krok 2

Krok 3

Ułóż pałki na blasze do zapiekania i piecz na złoto przez ok 40 min. Wymieszaj jogurt z pokruszonym serem. Podawaj kurczaka z dipem.

Chrupiące pałki z kurczaka - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast dipu serowego przygotuj pikantną salsę z pokrojonych w kostkę pomidorów, papryczki chili, cebuli i świeżej, pachnącej kolendry.

Szacowana cena przygotowania dania: do 15 zł. Ceny zostały oszacowane na podstawie orientacyjnych cen rynkowych i dotyczą przygotowania całego dania zgodnie z listą składników.

Chrupkie pałki kurczaka w panierce z płatków owsianych podane z dipem z jogurtu i sera pleśniowego będą przebojem w Waszym domu.

10

Opinie o przepisie

  • Aleksandra Wrębiak

    Aleksandra Wrębiak

    Bardzo dobre, to moje 3 danie w życiu. Polecam na początek :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jakub Kraska

    Jakub Kraska

    spoko

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elzbieta Nocna

    Elzbieta Nocna

    wypróbuję napewno

    Odpowiedz Odpowiedz
  • ewa

    ewa

    super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anka Budzyła

    Anka Budzyła

    Zrobie na bank

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Ślaska

    Elżbieta Ślaska

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Więciorkowska

    Beata Więciorkowska

    Napewno zrobię ☺

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl

    Przepis przewiduje przygotowanie 4 porcji, zatem nawet dla czterech osób :) Pozdrawiamy!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Rufin Orłowski

    Rufin Orłowski

    Do 15 zł ale dla dwóch osób oczywiście.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Angie Wiewiórka

    Angie Wiewiórka

    B cz blue bm

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiące pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiące pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiące pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiące pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiące pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiące pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiące pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Przyprawa do złotego kurczaka Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chrupiące pałki z kurczakaChrupiące pałki z kurczaka

Jeśli lubisz pieczonego kurczaka w połączeniu z owocami, wypróbuj koniecznie przepis na pieczone pałki z kurczaka z egzotyczną salsą. Soczyste mięso z chrupiącą i dobrze wypieczoną skórką, będzie wybornie smakować, jeśli podasz je z owocowym sosem. Salsa to meksykański dodatek do dań, głównie mięs czy tortilli, przyrządzany z drobno pokrojonych warzyw lub owoców i najczęściej podawany na ostro. Proponujemy salsę ze słodkiego ananasa, doprawioną czerwoną cebulą i pikantną papryczką chili. Całość połącz świeżo wyciśniętym sokiem z limonki oraz oliwą, posypując na koniec posiekaną kolendrą. To zioło o charakterystycznym aromacie znakomicie podkreśli smak salsy oraz drobiowego mięsa. Do pieczonych pałek z kurczaka, oprócz ananasa z dodatkami, podaj również sos meksykański, który przygotujesz na bazie ketchupu. Gotowe danie serwuj z nachosami albo kawałkami ciepłej tortilli. Sprawdzi się także kolorowy ryż zapieczony z warzywami. Ciekawi nas Twoja opinia – podziel się nią, zostawiając komentarz.