Chrupiące pałki z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiące pałki z kurczaka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

97

heart
1771 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1283 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1854 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 łyżki

250 gramów

125 mililitrów

1 łyżka

2 łyżki

150 mililitrów

75 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nagrzej piekarnik do 200°C. Wyłóż formę do zapiekania papierem pergaminowym. Wrzuć do torebki płatki i rozdrobnij przy pomocy młotka lub tłuczka do mięsa. Wymieszaj z Przyprawą do złotego kurczaka Knorr.

Chrupiące pałki z kurczaka - Krok 1

Krok 2

Wymieszaj maślankę z musztardą i miodem. Zanurzaj pałki w maślance a potem w płatkach, możesz to zrobić dwukrotnie.

Chrupiące pałki z kurczaka - Krok 2

Krok 3

Ułóż pałki na blasze do zapiekania i piecz na złoto przez ok 40 min. Wymieszaj jogurt z pokruszonym serem. Podawaj kurczaka z dipem.

Chrupiące pałki z kurczaka - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast dipu serowego przygotuj pikantną salsę z pokrojonych w kostkę pomidorów, papryczki chili, cebuli i świeżej, pachnącej kolendry.

Szacowana cena przygotowania dania: do 15 zł. Ceny zostały oszacowane na podstawie orientacyjnych cen rynkowych i dotyczą przygotowania całego dania zgodnie z listą składników.

Chrupkie pałki kurczaka w panierce z płatków owsianych podane z dipem z jogurtu i sera pleśniowego będą przebojem w Waszym domu.

11

Opinie o przepisie

  • polec a m!!!

    polec a m!!! , 23.06.2021

    super!!1

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aleksandra Wrębiak

    Aleksandra Wrębiak , 05.10.2017

    Bardzo dobre, to moje 3 danie w życiu. Polecam na początek :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jakub Kraska

    Jakub Kraska , 18.08.2017

    spoko

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elzbieta Nocna

    Elzbieta Nocna , 17.08.2017

    wypróbuję napewno

    Odpowiedz Odpowiedz
  • ewa

    ewa , 10.07.2017

    super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anka Budzyła

    Anka Budzyła , 05.04.2017

    Zrobie na bank

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Ślaska

    Elżbieta Ślaska , 18.11.2016

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Więciorkowska

    Beata Więciorkowska , 09.11.2016

    Napewno zrobię ☺

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 27.10.2016

    Przepis przewiduje przygotowanie 4 porcji, zatem nawet dla czterech osób :) Pozdrawiamy!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Rufin Orłowski

    Rufin Orłowski , 26.10.2016

    Do 15 zł ale dla dwóch osób oczywiście.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Angie Wiewiórka

    Angie Wiewiórka , 12.06.2016

    B cz blue bm

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiące pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiące pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiące pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiące pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiące pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiące pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiące pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiące pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chrupiące pałki z kurczakaChrupiące pałki z kurczaka

Jeśli lubisz pieczonego kurczaka w połączeniu z owocami, wypróbuj koniecznie przepis na pieczone pałki z kurczaka z egzotyczną salsą. Soczyste mięso z chrupiącą i dobrze wypieczoną skórką, będzie wybornie smakować, jeśli podasz je z owocowym sosem. Salsa to meksykański dodatek do dań, głównie mięs czy tortilli, przyrządzany z drobno pokrojonych warzyw lub owoców i najczęściej podawany na ostro. Proponujemy salsę ze słodkiego ananasa, doprawioną czerwoną cebulą i pikantną papryczką chili. Całość połącz świeżo wyciśniętym sokiem z limonki oraz oliwą, posypując na koniec posiekaną kolendrą. To zioło o charakterystycznym aromacie znakomicie podkreśli smak salsy oraz drobiowego mięsa. Do pieczonych pałek z kurczaka, oprócz ananasa z dodatkami, podaj również sos meksykański, który przygotujesz na bazie ketchupu. Gotowe danie serwuj z nachosami albo kawałkami ciepłej tortilli. Sprawdzi się także kolorowy ryż zapieczony z warzywami. Ciekawi nas Twoja opinia – podziel się nią, zostawiając komentarz.