Pierś z kurczaka w sosie z mleka kondensowanego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś z kurczaka w sosie z mleka kondensowanego

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

300 gramów

100 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka ugotowałam na bulionetce drobiowej bulion drobiowy Knorr wystarczyła jedna sztuka i trochę wody pokroiłam na drobne kawałki włożyłam do garnuszka w którym ugotowałam pierś.

Krok 2

Dodałam marchewkę pokrojoną i gotowałam razem , aż zmiękła marchewka . Dodałam mleko skondensowane i zagotowałam .Ryż ugotowałam osobno odcedziłam dodałam do sosiku powstałego z piersi marchewki bulionetki i mleka .

Krok 3

Na koniec dodałam sałatę lodowa porwałam ja rękoma wymieszałam i potrawka zrobiona .Ma niezwykły smak polecam warto wypróbować .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z kurczaka w sosie z mleka kondensowanego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z kurczaka w sosie z mleka kondensowanego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z kurczaka w sosie z mleka kondensowanego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z kurczaka w sosie z mleka kondensowanego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z kurczaka w sosie z mleka kondensowanego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z kurczaka w sosie z mleka kondensowanego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z kurczaka w sosie z mleka kondensowanego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z kurczaka w sosie z mleka kondensowanego  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej