Pierś z kurczaka w sosie z mleka kondensowanego
łatwe
11 osób zapisało

Składniki
300 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka ugotowałam na bulionetce drobiowej bulion drobiowy Knorr wystarczyła jedna sztuka i trochę wody pokroiłam na drobne kawałki włożyłam do garnuszka w którym ugotowałam pierś.
Krok 2
Dodałam marchewkę pokrojoną i gotowałam razem , aż zmiękła marchewka . Dodałam mleko skondensowane i zagotowałam .Ryż ugotowałam osobno odcedziłam dodałam do sosiku powstałego z piersi marchewki bulionetki i mleka .
Krok 3
Na koniec dodałam sałatę lodowa porwałam ja rękoma wymieszałam i potrawka zrobiona .Ma niezwykły smak polecam warto wypróbować .
Przepisy w Waszym wykonaniu
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej