Pierś z kurczaka w sosie z mleka kondensowanego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś z kurczaka w sosie z mleka kondensowanego

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka ugotowałam na bulionetce drobiowej bulion drobiowy Knorr wystarczyła jedna sztuka i trochę wody pokroiłam na drobne kawałki włożyłam do garnuszka w którym ugotowałam pierś.

Krok 2

Dodałam marchewkę pokrojoną i gotowałam razem , aż zmiękła marchewka . Dodałam mleko skondensowane i zagotowałam .Ryż ugotowałam osobno odcedziłam dodałam do sosiku powstałego z piersi marchewki bulionetki i mleka .

Krok 3

Na koniec dodałam sałatę lodowa porwałam ja rękoma wymieszałam i potrawka zrobiona .Ma niezwykły smak polecam warto wypróbować .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z kurczaka w sosie z mleka kondensowanego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z kurczaka w sosie z mleka kondensowanego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z kurczaka w sosie z mleka kondensowanego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z kurczaka w sosie z mleka kondensowanego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z kurczaka w sosie z mleka kondensowanego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z kurczaka w sosie z mleka kondensowanego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z kurczaka w sosie z mleka kondensowanego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z kurczaka w sosie z mleka kondensowanego  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej