Kurczak z awokado - pierś: przepis z serem | Przepisy.pl pixel

Grillowany kurczak z awokado

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
73 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

71 osób wydrukowało

Pobierz pdf

125 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

150 gramów

200 gramów

220 gramów

15 gramów

20 gramów

30 gramów

10 gramów

6 gramów

opcjonalnie:

15 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka skrop oliwą, octem, miodem, posyp ziołami i Przyprawą do kurczaka Knorr. Zamarynuj przez 15 minut.

Krok 2

Awokado przekrój wzdłuż na pół, pozbądź się pestki i miąższ pokrój w kostkę. W podobną kostkę pokrój również pomidory.

Krok 3

Mięso podsmaż na rozgrzanej patelni grillowej, aby było rumiane z obu stron.

Krok 4

Połóż kurczaka na blaszce z piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdą piersi połóż plaster sera mozzarella.

Krok 5

Na serze ułóż awokado oraz pomidory i piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 10 minut. Podawaj posypane bazylią.

przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj z zieloną sałatą lub makaronem pełnoziarnistym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowany kurczak z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowany kurczak z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowany kurczak z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowany kurczak z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowany kurczak z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowany kurczak z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowany kurczak z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowany kurczak z awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grillowany kurczak z awokadoGrillowany kurczak z awokado

Masz ochotę na delikatną, miękką i soczystą pierś z kurczaka? Jesteś w dobrym miejscu! Zainspiruj się podanym przepisem i już dziś przygotuj grillowanego kurczaka z awokado! Zaskocz swoich domowników!

Dla kogo? Jeśli masz wrażenie, że kurczaka jadłeś już w każdej odsłonie, mamy coś dla Ciebie! Koniec z jadłospisem składającym się w głównej mierze z drobiu z ryżem. Kurczak z awokado pomoże przełamać nudę!

Na jaką okazję? To świetna propozycja na lunch, lekki obiad czy kolację. To od Ciebie zależy, jaką formę przyjmie to danie.

Dla urozmaicenia: Tak przygotowane mięso możesz podawać w towarzystwie sałaty. Jeśli stawiasz na nieco bardziej sycące rozwiązanie, zaserwuj je wraz z pełnoziarnistym makaronem.

Czy wiesz, że? Awokado to produkt uniwersalny. Świetnie komponuje się z innymi składnikami, jednocześnie wzbogacając potrawy o nieocenione składniki odżywcze. Żywieniowcy zalecają włączenie tego owocu do codziennego jadłospisu, by w ten sposób uzupełnić swoją dietę o zdrowe tłuszcze.