
Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
150 gramów
200 gramów
220 gramów
15 gramów
20 gramów
30 gramów
10 gramów
6 gramów
opcjonalnie:
15 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z kurczaka skrop oliwą, octem, miodem, posyp ziołami i Przyprawą do kurczaka Knorr. Zamarynuj przez 15 minut.
Krok 2
Awokado przekrój wzdłuż na pół, pozbądź się pestki i miąższ pokrój w kostkę. W podobną kostkę pokrój również pomidory.
Krok 3
Mięso podsmaż na rozgrzanej patelni grillowej, aby było rumiane z obu stron.
Krok 4
Połóż kurczaka na blaszce z piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdą piersi połóż plaster sera mozzarella.
Krok 5
Na serze ułóż awokado oraz pomidory i piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 10 minut. Podawaj posypane bazylią.

Dobra rada:
Podawaj z zieloną sałatą lub makaronem pełnoziarnistym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Grillowany kurczak z awokado
Masz ochotę na delikatną, miękką i soczystą pierś z kurczaka? Jesteś w dobrym miejscu! Zainspiruj się podanym przepisem i już dziś przygotuj grillowanego kurczaka z awokado! Zaskocz swoich domowników!
Dla kogo? Jeśli masz wrażenie, że kurczaka jadłeś już w każdej odsłonie, mamy coś dla Ciebie! Koniec z jadłospisem składającym się w głównej mierze z drobiu z ryżem. Kurczak z awokado pomoże przełamać nudę!
Na jaką okazję? To świetna propozycja na lunch, lekki obiad czy kolację. To od Ciebie zależy, jaką formę przyjmie to danie.
Dla urozmaicenia: Tak przygotowane mięso możesz podawać w towarzystwie sałaty. Jeśli stawiasz na nieco bardziej sycące rozwiązanie, zaserwuj je wraz z pełnoziarnistym makaronem.
Czy wiesz, że? Awokado to produkt uniwersalny. Świetnie komponuje się z innymi składnikami, jednocześnie wzbogacając potrawy o nieocenione składniki odżywcze. Żywieniowcy zalecają włączenie tego owocu do codziennego jadłospisu, by w ten sposób uzupełnić swoją dietę o zdrowe tłuszcze.