
Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
150 gramów
200 gramów
220 gramów
15 gramów
20 gramów
30 gramów
10 gramów
6 gramów
opcjonalnie:
15 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z kurczaka skrop oliwą, octem, miodem, posyp ziołami i Przyprawą do kurczaka Knorr. Zamarynuj przez 15 minut.
Krok 2
Awokado przekrój wzdłuż na pół, pozbądź się pestki i miąższ pokrój w kostkę. W podobną kostkę pokrój również pomidory.
Krok 3
Mięso podsmaż na rozgrzanej patelni grillowej, aby było rumiane z obu stron.
Krok 4
Połóż kurczaka na blaszce z piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdą piersi połóż plaster sera mozzarella.
Krok 5
Na serze ułóż awokado oraz pomidory i piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 10 minut. Podawaj posypane bazylią.

Dobra rada:
Podawaj z zieloną sałatą lub makaronem pełnoziarnistym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Grillowany kurczak z awokado
Masz ochotę na delikatną, miękką i soczystą pierś z kurczaka? Jesteś w dobrym miejscu! Zainspiruj się podanym przepisem i już dziś przygotuj grillowanego kurczaka z awokado! Zaskocz swoich domowników!
Dla kogo? Jeśli masz wrażenie, że kurczaka jadłeś już w każdej odsłonie, mamy coś dla Ciebie! Koniec z jadłospisem składającym się w głównej mierze z drobiu z ryżem. Kurczak z awokado pomoże przełamać nudę!
Na jaką okazję? To świetna propozycja na lunch, lekki obiad czy kolację. To od Ciebie zależy, jaką formę przyjmie to danie.
Dla urozmaicenia: Tak przygotowane mięso możesz podawać w towarzystwie sałaty. Jeśli stawiasz na nieco bardziej sycące rozwiązanie, zaserwuj je wraz z pełnoziarnistym makaronem.
Czy wiesz, że? Awokado to produkt uniwersalny. Świetnie komponuje się z innymi składnikami, jednocześnie wzbogacając potrawy o nieocenione składniki odżywcze. Żywieniowcy zalecają włączenie tego owocu do codziennego jadłospisu, by w ten sposób uzupełnić swoją dietę o zdrowe tłuszcze.