Pierś z Indyka w sosie ziołowo czosnkowym podana z kaszą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś z Indyka w sosie ziołowo czosnkowym podana z kaszą

Autor: Michał

ratingratingratingratingrating

2

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

700 gramów

200 gramów

2 sztuki

9 sztuk

3 sztuki

1 pęczek

4 łyżki

1 łyżka

200 mililitrów

2 łyżki

2 łyżki

3 sztuki

1 łyżka

3 szczypty

2 szczypty

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę nastawić, sporo wody tak aby nie była sucha, przyprawić solą

Krok 2

Pierś pokroić w kostkę (1,5cm) przyprawić przyprawą kurczak po staropolsku (pół), pieprzem, solą, 1 łyżka octu, cukrem (1 łyżka), 2 łyżkami oleju i drobno posiekanymi ostrymi papryczkami (1 jeśli ma być łagodne, 3 jeśli ma być lekko pikantne). Odstawić w miseczce.

Krok 3

Pokroić cebule w piórka i czosnek drobno, odstawić.

Krok 4

Do miseczki dodać majonez, masło, mleko i 1 łyżkę octu. Wymieszać. (masło może się nie rozmieszać).

Krok 5

Na dużej patelni i największym ogniu rozgrzać porządnie 2 łyżki oleju. Chcemy aby mięso ścięło się dobrze. Gdy tylko zmieni kolor, dodać cebulę z czosnkiem, mieszać co 30 sekund. Gdy wszystko zmięknie (nie chcemy przypiec) wlać mleko z majonezem i masłem, wymieszać. Po 30 sekundach na dużym ogniu dodać listki z 3 łodyg rozmarynu i posiekany pęczek kopru, wymieszać, zmniejszyć ogień i przykryć. Dusić przez jakieś 2-3 minuty. Podawać z kaszą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z Indyka w sosie ziołowo czosnkowym podana z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z Indyka w sosie ziołowo czosnkowym podana z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z Indyka w sosie ziołowo czosnkowym podana z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z Indyka w sosie ziołowo czosnkowym podana z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z Indyka w sosie ziołowo czosnkowym podana z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z Indyka w sosie ziołowo czosnkowym podana z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z Indyka w sosie ziołowo czosnkowym podana z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z Indyka w sosie ziołowo czosnkowym podana z kaszą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej