Kurczak po meksykańsku z chrupiąca panierką z nachos video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak po meksykańsku z chrupiąca panierką z nachos - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

35

heart
276 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

360 osób wydrukowało

Pobierz pdf

867 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

100 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

200 gramów

200 gramów

1 pęczek

3 sztuki

100 gramów

1 opakowanie

1 łyżka

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz awokado, pokrój je w kostkę, posiekaj czosnek i kolendrę. Limonkę otrzyj ze skórki, wyciśnij z niej sok. Kukurydzę i fasolę odcedź, przepłucz pod bieżącą wodą, osusz, przekładając składniki na ręcznik papierowy. Zetrzyj ser na tarce.

Kurczak po meksykańsku z chrupiąca panierką z nachos - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Kurczaka pokrój pod lekkim skosem w grube, dwucentymetrowe plastry, przełóż je do miski, połącz z olejem, skórką z limonki oraz sokiem, posiekanym czosnkiem i przyprawą Knorr. Mięso obsmaż z obu stron na patelni i ułóż na blaszce do pieczenia wyłożonej pergaminem.

Kurczak po meksykańsku z chrupiąca panierką z nachos - VIDEO - Krok 2

Krok 3

W misce po marynowaniu kurczaka wymieszaj bułkę panko, masło, posiekaną kolendrę, kmin rzymski, awokado, ser oraz fasolę z kukurydzą.

Kurczak po meksykańsku z chrupiąca panierką z nachos - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Powstałą masę nałóż na wierzch kurczaka i powtykaj w nią kawałki chipsów.

Kurczak po meksykańsku z chrupiąca panierką z nachos - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Wszystko razem wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika na ok. 10 – 15 minut.

Kurczak po meksykańsku z chrupiąca panierką z nachos - VIDEO - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Kurczaka podawaj na ryżu z sosem pomidorowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak po meksykańsku z chrupiąca panierką z nachos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak po meksykańsku z chrupiąca panierką z nachos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak po meksykańsku z chrupiąca panierką z nachos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak po meksykańsku z chrupiąca panierką z nachos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak po meksykańsku z chrupiąca panierką z nachos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak po meksykańsku z chrupiąca panierką z nachos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak po meksykańsku z chrupiąca panierką z nachos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak po meksykańsku z chrupiąca panierką z nachos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak po meksykańsku z chrupiąca panierką z nachos - VIDEOKurczak po meksykańsku z chrupiąca panierką z nachos - VIDEO

Nie masz pomysłu, jaki posiłek przygotować z kurzego mięsa? Przychodzimy z pomocą! Kto powiedział, że danie z kurczaka to tylko smażone kotlety? Pora zainspirować się przepisami z różnych zakątków świata. Co powiesz na kulinarną podróż do gorącego, pełnego smaków Meksyku? Oto kurczak po meksykańsku z chrupiącą panierką z nachos!

Dla kogo?

Dla wszystkich miłośników kuchni meksykańskiej, a także wyrazistych, lekko pikantnych potraw. Mowa o Tobie?

Na jaką okazję?

Zaledwie pół godziny dzieli Cię od zjedzenia pysznego kurczaka po meksykańsku z panierką z nachos. Wchodzisz w to?

Czy wiesz, że?

Nachosy to niewielkie kawałki pieczonej tortilli w kształcie trójkąta. W kuchni meksykańskiej najczęściej podaje się je z roztopionym serem i salsą.

Dla urozmaicenia:

Kurczaka po meksykańsku serwuj na ryżu z sosem pomidorowym.