Kurczak po meksykańsku z chrupiąca panierką z nachos video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak po meksykańsku z chrupiąca panierką z nachos - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

35

heart
276 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

357 osób wydrukowało

Pobierz pdf

862 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

100 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

200 gramów

200 gramów

1 pęczek

3 sztuki

100 gramów

1 opakowanie

1 łyżka

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz awokado, pokrój je w kostkę, posiekaj czosnek i kolendrę. Limonkę otrzyj ze skórki, wyciśnij z niej sok. Kukurydzę i fasolę odcedź, przepłucz pod bieżącą wodą, osusz, przekładając składniki na ręcznik papierowy. Zetrzyj ser na tarce.

Kurczak po meksykańsku z chrupiąca panierką z nachos - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Kurczaka pokrój pod lekkim skosem w grube, dwucentymetrowe plastry, przełóż je do miski, połącz z olejem, skórką z limonki oraz sokiem, posiekanym czosnkiem i przyprawą Knorr. Mięso obsmaż z obu stron na patelni i ułóż na blaszce do pieczenia wyłożonej pergaminem.

Kurczak po meksykańsku z chrupiąca panierką z nachos - VIDEO - Krok 2

Krok 3

W misce po marynowaniu kurczaka wymieszaj bułkę panko, masło, posiekaną kolendrę, kmin rzymski, awokado, ser oraz fasolę z kukurydzą.

Kurczak po meksykańsku z chrupiąca panierką z nachos - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Powstałą masę nałóż na wierzch kurczaka i powtykaj w nią kawałki chipsów.

Kurczak po meksykańsku z chrupiąca panierką z nachos - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Wszystko razem wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika na ok. 10 – 15 minut.

Kurczak po meksykańsku z chrupiąca panierką z nachos - VIDEO - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Kurczaka podawaj na ryżu z sosem pomidorowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak po meksykańsku z chrupiąca panierką z nachos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak po meksykańsku z chrupiąca panierką z nachos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak po meksykańsku z chrupiąca panierką z nachos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak po meksykańsku z chrupiąca panierką z nachos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak po meksykańsku z chrupiąca panierką z nachos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak po meksykańsku z chrupiąca panierką z nachos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak po meksykańsku z chrupiąca panierką z nachos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak po meksykańsku z chrupiąca panierką z nachos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak po meksykańsku z chrupiąca panierką z nachos - VIDEOKurczak po meksykańsku z chrupiąca panierką z nachos - VIDEO

Nie masz pomysłu, jaki posiłek przygotować z kurzego mięsa? Przychodzimy z pomocą! Kto powiedział, że danie z kurczaka to tylko smażone kotlety? Pora zainspirować się przepisami z różnych zakątków świata. Co powiesz na kulinarną podróż do gorącego, pełnego smaków Meksyku? Oto kurczak po meksykańsku z chrupiącą panierką z nachos!

Dla kogo?

Dla wszystkich miłośników kuchni meksykańskiej, a także wyrazistych, lekko pikantnych potraw. Mowa o Tobie?

Na jaką okazję?

Zaledwie pół godziny dzieli Cię od zjedzenia pysznego kurczaka po meksykańsku z panierką z nachos. Wchodzisz w to?

Czy wiesz, że?

Nachosy to niewielkie kawałki pieczonej tortilli w kształcie trójkąta. W kuchni meksykańskiej najczęściej podaje się je z roztopionym serem i salsą.

Dla urozmaicenia:

Kurczaka po meksykańsku serwuj na ryżu z sosem pomidorowym.