Meksykański kurczak pod pierzynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykański kurczak pod pierzynką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
317 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

173 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

261 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

250 mililitrów

100 gramów

4 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

0.5 pęczka

1 sztuka

1 opakowanie

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka, paprykę oraz cebulę pokrój w kostkę. Począwszy od cebuli, wszystko razem przesmaż na rozgrzanej oliwie.

Krok 2

Do mięsa wlej 250 ml wody, dodaj fasolę, kukurydzę oraz Fix Knorr. Całość dokładnie wymieszaj i gotuj 10 minut. Pod koniec dodaj pokrojoną kolendrę.

Krok 3

Gotową potrawę nałóż do bulionówek i ustaw na blasze do pieczenia. Na wierzchu każdego z naczynek ułóż pognieciony w dłoniach kawałek ciasta filo.

Krok 4

Blachę z bulionówkami wstaw do nagrzanego do 200 °C piekarnika na 10 minut. Danie podawaj gorące.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykański kurczak pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykański kurczak pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykański kurczak pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykański kurczak pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykański kurczak pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykański kurczak pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykański kurczak pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykański kurczak pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Duszony szponder wołowy
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej