Meksykański kurczak pod pierzynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykański kurczak pod pierzynką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
317 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

174 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

261 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

250 mililitrów

100 gramów

4 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

0.5 pęczka

1 sztuka

1 opakowanie

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka, paprykę oraz cebulę pokrój w kostkę. Począwszy od cebuli, wszystko razem przesmaż na rozgrzanej oliwie.

Krok 2

Do mięsa wlej 250 ml wody, dodaj fasolę, kukurydzę oraz Fix Knorr. Całość dokładnie wymieszaj i gotuj 10 minut. Pod koniec dodaj pokrojoną kolendrę.

Krok 3

Gotową potrawę nałóż do bulionówek i ustaw na blasze do pieczenia. Na wierzchu każdego z naczynek ułóż pognieciony w dłoniach kawałek ciasta filo.

Krok 4

Blachę z bulionówkami wstaw do nagrzanego do 200 °C piekarnika na 10 minut. Danie podawaj gorące.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykański kurczak pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykański kurczak pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykański kurczak pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykański kurczak pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykański kurczak pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykański kurczak pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykański kurczak pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykański kurczak pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
18 osób ogląda przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej