
Składniki
1 sztuka
250 mililitrów
100 gramów
4 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
0.5 pęczka
1 sztuka
1 opakowanie
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z kurczaka, paprykę oraz cebulę pokrój w kostkę. Począwszy od cebuli, wszystko razem przesmaż na rozgrzanej oliwie.
Krok 2
Do mięsa wlej 250 ml wody, dodaj fasolę, kukurydzę oraz Fix Knorr. Całość dokładnie wymieszaj i gotuj 10 minut. Pod koniec dodaj pokrojoną kolendrę.
Krok 3
Gotową potrawę nałóż do bulionówek i ustaw na blasze do pieczenia. Na wierzchu każdego z naczynek ułóż pognieciony w dłoniach kawałek ciasta filo.
Krok 4
Blachę z bulionówkami wstaw do nagrzanego do 200 °C piekarnika na 10 minut. Danie podawaj gorące.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Chili con carne Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej