Meksykański kurczak pod pierzynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykański kurczak pod pierzynką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
317 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

173 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

261 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

250 mililitrów

100 gramów

4 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

0.5 pęczka

1 sztuka

1 opakowanie

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka, paprykę oraz cebulę pokrój w kostkę. Począwszy od cebuli, wszystko razem przesmaż na rozgrzanej oliwie.

Krok 2

Do mięsa wlej 250 ml wody, dodaj fasolę, kukurydzę oraz Fix Knorr. Całość dokładnie wymieszaj i gotuj 10 minut. Pod koniec dodaj pokrojoną kolendrę.

Krok 3

Gotową potrawę nałóż do bulionówek i ustaw na blasze do pieczenia. Na wierzchu każdego z naczynek ułóż pognieciony w dłoniach kawałek ciasta filo.

Krok 4

Blachę z bulionówkami wstaw do nagrzanego do 200 °C piekarnika na 10 minut. Danie podawaj gorące.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykański kurczak pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykański kurczak pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykański kurczak pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykański kurczak pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykański kurczak pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykański kurczak pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykański kurczak pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykański kurczak pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ratatuj à la moussaka
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej