Meksykański kurczak pod pierzynką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

258 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

169 osób wydrukowało

Pobierz pdf

217 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

250 mililitrów

100 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

0.5 pęczka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka, paprykę oraz cebulę pokrój w kostkę. Począwszy od cebuli, wszystko razem przesmaż na rozgrzanej oliwie.

Krok 2

Do mięsa wlej 250 ml wody, dodaj fasolę, kukurydzę oraz Fix Knorr. Całość dokładnie wymieszaj i gotuj 10 minut. Pod koniec dodaj pokrojoną kolendrę.

Krok 3

Gotową potrawę nałóż do bulionówek i ustaw na blasze do pieczenia. Na wierzchu każdego z naczynek ułóż pognieciony w dłoniach kawałek ciasta filo.

Krok 4

Blachę z bulionówkami wstaw do nagrzanego do 200 °C piekarnika na 10 minut. Danie podawaj gorące.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykański kurczak pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykański kurczak pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykański kurczak pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykański kurczak pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykański kurczak pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykański kurczak pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykański kurczak pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kalafior zapiekany
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej