Składniki
2 sztuki
1 łyżeczka
2 łyżki
400 gramów
300 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wątróbkę oczyścić i nasmarować Delikatem Knorr. Pozostawić na kilka minut.
Krok 2
Ugotować kaszę jęczmienną zgodnie z przepisem na opakowaniu. Brukselkę gotować w osolonej wodzie ok. 10 minut.
Krok 3
Cebulę pokroić w plastry i smażyć ok. 2 minut, tak aby się lekko zeszkliła. Zdjąć z patelni. Usmażyć wątróbkę (po ok. 3 minuty z każdej strony).
Krok 4
Wątróbkę wyłożyć na talerze, posypać cebulą. Podawać z ugotowaną wcześniej kaszą i brukselką.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej