Wątróbka indycza z kaszą i brukselką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wątróbka indycza z kaszą i brukselką

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżki

400 gramów

300 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wątróbkę oczyścić i nasmarować Delikatem Knorr. Pozostawić na kilka minut.

Krok 2

Ugotować kaszę jęczmienną zgodnie z przepisem na opakowaniu. Brukselkę gotować w osolonej wodzie ok. 10 minut.

Krok 3

Cebulę pokroić w plastry i smażyć ok. 2 minut, tak aby się lekko zeszkliła. Zdjąć z patelni. Usmażyć wątróbkę (po ok. 3 minuty z każdej strony).

Krok 4

Wątróbkę wyłożyć na talerze, posypać cebulą. Podawać z ugotowaną wcześniej kaszą i brukselką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wątróbka indycza z kaszą i brukselką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wątróbka indycza z kaszą i brukselką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wątróbka indycza z kaszą i brukselką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wątróbka indycza z kaszą i brukselką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wątróbka indycza z kaszą i brukselką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wątróbka indycza z kaszą i brukselką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wątróbka indycza z kaszą i brukselką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wątróbka indycza z kaszą i brukselką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej