Wątróbka indycza z kaszą i brukselką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wątróbka indycza z kaszą i brukselką

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżki

400 gramów

300 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wątróbkę oczyścić i nasmarować Delikatem Knorr. Pozostawić na kilka minut.

Krok 2

Ugotować kaszę jęczmienną zgodnie z przepisem na opakowaniu. Brukselkę gotować w osolonej wodzie ok. 10 minut.

Krok 3

Cebulę pokroić w plastry i smażyć ok. 2 minut, tak aby się lekko zeszkliła. Zdjąć z patelni. Usmażyć wątróbkę (po ok. 3 minuty z każdej strony).

Krok 4

Wątróbkę wyłożyć na talerze, posypać cebulą. Podawać z ugotowaną wcześniej kaszą i brukselką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wątróbka indycza z kaszą i brukselką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wątróbka indycza z kaszą i brukselką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wątróbka indycza z kaszą i brukselką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wątróbka indycza z kaszą i brukselką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wątróbka indycza z kaszą i brukselką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wątróbka indycza z kaszą i brukselką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wątróbka indycza z kaszą i brukselką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wątróbka indycza z kaszą i brukselką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej