Wątróbka indycza z kaszą i brukselką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wątróbka indycza z kaszą i brukselką

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 sztuki

2 łyżki

400 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wątróbkę oczyścić i nasmarować Delikatem Knorr. Pozostawić na kilka minut.

Krok 2

Ugotować kaszę jęczmienną zgodnie z przepisem na opakowaniu. Brukselkę gotować w osolonej wodzie ok. 10 minut.

Krok 3

Cebulę pokroić w plastry i smażyć ok. 2 minut, tak aby się lekko zeszkliła. Zdjąć z patelni. Usmażyć wątróbkę (po ok. 3 minuty z każdej strony).

Krok 4

Wątróbkę wyłożyć na talerze, posypać cebulą. Podawać z ugotowaną wcześniej kaszą i brukselką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wątróbka indycza z kaszą i brukselką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wątróbka indycza z kaszą i brukselką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wątróbka indycza z kaszą i brukselką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wątróbka indycza z kaszą i brukselką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wątróbka indycza z kaszą i brukselką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wątróbka indycza z kaszą i brukselką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wątróbka indycza z kaszą i brukselką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wątróbka indycza z kaszą i brukselką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej