Fussili po prowansalsku przepis – Zobacz na przepisy.pl

Fussili po prowansalsku

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 1,5 l wody w dużym garnku, wrzuć kostkę Rosołu z kury Knorr, wymieszaj trzepaczką i gotuj minutę. Potem wrzuć makaron, ugotuj al dente. Do rondla wlej oliwę, rozgrzej ją i włóż boczek. Smaż, mieszając drewnianą łyżką, aż będzie rumiany, a potem włóż cebulę i zeszklij. Dodaj kapary, oliwki i osączone pieczarki. Smaż minutę lub dwie, cały czas mieszając, aby „odkleić" smak od dna rondla. Wymieszaj ze śmietaną, zagotuj. Włóż osączony makaron, wymieszaj, dodaj pokruszoną minikosteczkę czosnkową i posiekaną natkę. Jeśli trzeba, przypraw do smaku solą i pieprzem. Możesz udekorować gałązką natki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fussili po prowansalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fussili po prowansalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fussili po prowansalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fussili po prowansalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fussili po prowansalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fussili po prowansalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fussili po prowansalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej