Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj 1,5 l wody w dużym garnku, wrzuć kostkę Rosołu z kury Knorr, wymieszaj trzepaczką i gotuj minutę. Potem wrzuć makaron, ugotuj al dente. Do rondla wlej oliwę, rozgrzej ją i włóż boczek. Smaż, mieszając drewnianą łyżką, aż będzie rumiany, a potem włóż cebulę i zeszklij. Dodaj kapary, oliwki i osączone pieczarki. Smaż minutę lub dwie, cały czas mieszając, aby „odkleić" smak od dna rondla. Wymieszaj ze śmietaną, zagotuj. Włóż osączony makaron, wymieszaj, dodaj pokruszoną minikosteczkę czosnkową i posiekaną natkę. Jeśli trzeba, przypraw do smaku solą i pieprzem. Możesz udekorować gałązką natki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej