Łosoś z salsą mango przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś z salsą mango

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

4 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem i usmaż na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

Krok 2

Zdejmij z patelni, skrop sokiem z limonki i odstaw w ciepłe miejsce.

Krok 3

Owoce obierz ze skórek, usuń pestki i pokrój na kawałki, z papryk usuń nasionka i posiekaj drobno razem z cebulą.

Krok 4

Owoce i warzywa wymieszaj, skrop obficie sokiem z limonki i dopraw do smaku.

Krok 5

Salsę z soczystych owoców udekoruj posiekaną kolendrą i podawaj razem z usmażonym łososiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś z salsą mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś z salsą mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś z salsą mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś z salsą mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś z salsą mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś z salsą mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś z salsą mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś z salsą mango - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Dyniowe ciastka francuskie
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej