Łosoś z salsą mango przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś z salsą mango

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

4 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem i usmaż na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

Krok 2

Zdejmij z patelni, skrop sokiem z limonki i odstaw w ciepłe miejsce.

Krok 3

Owoce obierz ze skórek, usuń pestki i pokrój na kawałki, z papryk usuń nasionka i posiekaj drobno razem z cebulą.

Krok 4

Owoce i warzywa wymieszaj, skrop obficie sokiem z limonki i dopraw do smaku.

Krok 5

Salsę z soczystych owoców udekoruj posiekaną kolendrą i podawaj razem z usmażonym łososiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś z salsą mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś z salsą mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś z salsą mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś z salsą mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś z salsą mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś z salsą mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś z salsą mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś z salsą mango - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej