
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
4 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem i usmaż na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Krok 2
Zdejmij z patelni, skrop sokiem z limonki i odstaw w ciepłe miejsce.
Krok 3
Owoce obierz ze skórek, usuń pestki i pokrój na kawałki, z papryk usuń nasionka i posiekaj drobno razem z cebulą.
Krok 4
Owoce i warzywa wymieszaj, skrop obficie sokiem z limonki i dopraw do smaku.
Krok 5
Salsę z soczystych owoców udekoruj posiekaną kolendrą i podawaj razem z usmażonym łososiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej