
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
4 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem i usmaż na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Krok 2
Zdejmij z patelni, skrop sokiem z limonki i odstaw w ciepłe miejsce.
Krok 3
Owoce obierz ze skórek, usuń pestki i pokrój na kawałki, z papryk usuń nasionka i posiekaj drobno razem z cebulą.
Krok 4
Owoce i warzywa wymieszaj, skrop obficie sokiem z limonki i dopraw do smaku.
Krok 5
Salsę z soczystych owoców udekoruj posiekaną kolendrą i podawaj razem z usmażonym łososiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























