Łosoś z salsą mango przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś z salsą mango

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

4 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem i usmaż na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

Krok 2

Zdejmij z patelni, skrop sokiem z limonki i odstaw w ciepłe miejsce.

Krok 3

Owoce obierz ze skórek, usuń pestki i pokrój na kawałki, z papryk usuń nasionka i posiekaj drobno razem z cebulą.

Krok 4

Owoce i warzywa wymieszaj, skrop obficie sokiem z limonki i dopraw do smaku.

Krok 5

Salsę z soczystych owoców udekoruj posiekaną kolendrą i podawaj razem z usmażonym łososiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś z salsą mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś z salsą mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś z salsą mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś z salsą mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś z salsą mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś z salsą mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś z salsą mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś z salsą mango - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej